15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Lukačeva istakla da Zvornik ima najbolje rezultate sa najviše specifičnih akcija

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i direktorica Centra za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske Mirjana Lukač razgovarali su danas u Zvorniku o dosadašnjoj saradnji i rezultatima koje je u ovoj oblasti postigao Grad Zvornik.

Lukačeva je ocijenila da je u tom pogledu Grad Zvornik puno odmakao u odnosu na druge gradove i opštine u Republici Srpskoj.

– Što se tiče Grada Zvornika i njegove Komisije za ravnopravnost polova i svih akcinonih planova koje su ovde donosili mogu reći da unazad sedam-osam godina Zvornik ima najbolje rezultate. Takođe, ovdje su imali najviše specifičnih akcija, i sa ženama i sa muškarcima, sa konkretnim vidovima različitih vrsta pomoći, poput zdravstvene zaštite i drugih – rekla je Lukačeva.

Gradonačelnik Stevanović je naglasio podršku koju gradska uprava pruža Komisiji za ravnopravnost polova, kao i Džender centru.

– Mi budžetski podržavamo rad naše Komisije i sve projekte koje sprovodi, a jedan takav je bio i prije nekoliko dana. Smatram da Komisija edukativno radi sa ciljnim grupama, a to je, za sada, ženska populacija koja živi na selu. Jako mi je drago kada se rade i besplatni zdravstveni pregledi, a imali smo i projekat gdje smo zainteresovanim ženama na selu omogućili podizanje voćnih zasada, ove godine su to malinjaci, a naredne godine će biti nešto drugo. Svakako da podržavamo i sve akcije Centra za jednakost i ravnopravnost polova – rekao je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se