8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Gradonačelnik čestitao tekvondoistima uspjeh na Svjetskom prvenstvu

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović primio je danas članove Tekvondo kluba „Srpski soko“ i tom prilikom čestitao im na istorijskom uspjehu postignutom na Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Koreji gdje su osvojili dvije bronzane medalje.

– Najprije sve čestitke na uspjehu koji ste postigli na Svjetskom prvenstvu, a potom čestitke rukovodstvu i trenerima Tekvondo kuba na višegodišnjoj uspješnoj promociji našeg grada i sporta u Evropi i svijetu i mi ćemo i ubuduće pomagati njihov rad i razvoj. Moram istaći posebnu zahvalnost na organizaciji kluba, na svakodnevnoj brizi o životu i ponašanju njihovih članova i van sale u kojoj treniraju. Svi su oni primjerni i dobri ljudi i očekujem da se i neki drugi sportski klubovi, ne samo u Zvorniku, ugledaju na njih, na njihov način rada, organizovanja, poštovanja jednih prema drugima – rekao je Stevanović.

Predsjednik i trener kluba Duško Kusmuk izrazio je zadovoljstvo uspjehom postignutim u Sjevernoj Koreji.

– Ovo je za nas značajan uspjeh, jer, prije svega, ovo su prve seniorske svjetske medalje u istoriji BiH. Zahvaljujemo se gradonačelniku na današnjem prijemu, kao i na podršci koju nam pruža Gradska uprava Zvornik, gradonačelnik Stevanović i njegov zamjenik Bojan Ivanović, a koji su nam pomogli i da otputujemo u Sjevernu Koreju – istakao je Kusmuk.

Miljan Ćosić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji forme četvrti dan. On je napomenuo da su za postizanje istorijskog uspjega trebale godine rada, ali da se trud isplatio.

– Ove godine naš klub je obilježio 23 godine postojanja čiji sam ja član od samog osnivanja. Dakle, iza mene su 23 godine truda, rada, želje i sna da se osvoji medalja na svjetskom prvenstvu. Mnogo mi znači ova medalja, jer to i jeste cilj treniranja i ovo je prava kruna mog dosadašnjeg rada – istakao je Ćosić.

Bronzanom medaljom okitio se i Srđan Draškić u kategoriji do 71 kilogram, dok je Boris Kusmuk stigao do četvrtfinala.

Zvorničanima koji su se u Sjevernoj Koreji takmičili u okviru reprezentacije BiH na uspjehu je čestitao i zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se