9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Dodik i Motika otvorili dječiji vrtić vrijedan dva miliona KM

ZVORNIK – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ iz Zvornika Milorad Motika otvorili su danas Dječiji vrtić „Neven“ u koji je kompanija uložila više od dva miliona KM.

Dodik je, nakon otvaranja vrtića, naglasio da je „Alumina“ pokazala društvenu odgovornost time što je krenula u izgradnju ovog objekta, koji će, nesumnjivo, imati određene benefite i za kompaniju, jer će mnogi radnici koji imaju malu djecu moći da koriste usluge ovog vrtića.

Pozdravljajući mališane koji već borave u vrtiću, Dodik je zahvalio „Alumini“ koja je imala osjećaj društvene odgovornosti.

„Vrtići nam trebaju da u njima odrasta mladost i čovjeku pričinjava posebno zadovoljstvo kada otvara ovaj i slične objekte u kojima raste mladost Srpske“, rekao je Dodik.

On je naglasio da je „Alumina“, sa svim uspjesima koje ostvaruje, dokaz dobrog upravljanja i uz podršku Republike može da bude sinonim za uspjeh, koji se zaokružuje objektima kao što je ovaj vrtić.

„Republici Srpskoj trebaju nova radna mjesta, ali radna mjesta koja mogu da izdrže konkurenciju u regionu i koja će biti garant čuvanja nasljedstva i vaspitanja djece, a najbolji primjer za to je ‘Alumina'“, rekao je Dodik.

On je pozvao i privatnike, da prateći razvoj društva, ulažu u obrazovanje, jer je zajednička obaveza svih, pa i onih koji nemaju direktnog dodira sa obrazovanjem, da doprinesu konkretnim primjerima u obrazovanju djece.

Dodik je poželio uspješan boravak djece u novom vrtiću, na zadovoljstvo radnika kompanije „Alumina“ i svih koji su doprinijeli izgradnji ovog objekta.

Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Alumina“ iz Zvornika Milorad Motika naveo je da je kapacitet obdaništa 200 djece plus 40 mjesta u dodatnom aranžmanu, podsjetivši da obdanište ima 1.400 metara kvadratnih prostora.

Ističući da u obdaništu već boravi stotinjak djece, Motika kaže da će se obdanište popunjavati iz dana u dan i da nije zatvorenog tipa, odnosno da će primati djecu sa regije, čiji roditelji budu zainteresovani za usluge ovog objekta.

„Nadam se da će jednog dana neko od ovih mališana da vodi fabriku i to je naša odgovornost za budućnost“, rekao je Motika i dodao da su svi u kompaniji „Alumina“ ponosni što je napravljen ovakav objekat.

Motika je istakao da se manadžment „Alumine“ odlučio za izgradnju dječijeg vrtića da bi radnici bili zadovoljni, jer im je olakšano da zbrinu djecu u vrtiću dok su oni na poslu.

Motika je podsjetio da se obdanište sastoji od četiri cjeline sa medicinskim, ekonomskim i tehničkim blokom, kao i 10 prostorija za boravak po dvadesetoro djece.

Vrtić će imati dvije igraonice po 180 metara kvadratnih u dvorištu Dječijeg vrtića, te zajedničku prostortiju za razne sadržaje, a biće zaposlena 22 radnika.

Prema Motikinim rječima, po funkcionalnosti, opremljenosti i drugim pratećim sadržajima ovaj objekat je jedan od najmodernijih, ako ne i najmoderniji u širem okruženju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se