15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Aktivnosti Crvenog krsta u Dječijoj nedelji

ZVORNIK – Predstavnici Crvenog krsta Republike Srpske i Gradskog odbora Crvenog krsta Zvornik danas su uručili poklone Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama i Udruženje lica sa posebnim potrebama „Ruka – Ruci“, te Dječijem vrtiću „Naša radost“.

Đoko Mihajlović, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske, naglasio je da je misija Crvenog krsta, ne samo socijalno-humanitarna djelatnost, nego i njegovanje zdravog načina života, stravanje zdrave mlade ličnosti.

– Djeca uvijek imaju našu pažnju, ali u okviru Dječije nedelje naše aktivnosti usmjerene ka djeci još više intenziviramo. Mi stariji smo u obavezi da im obezbijedimo uslove za zdravo i lijepo odrastanje. Ovo je nedelja u kojoj prije svega hoćemo da ukažemo na prava djece i da se svi ponašamo u skladu sa tim.  Pažnju naročito usmjeravamo na djecu sa posebnim potrebama i smatramo da je uvijek potrebno još više uraditi za njih, kao društvo u cjelini. Takođe, i u vrtiću želimo da doprinesemo stvaranju dobrih uslova, makar i skromnim poklonima – rekao je Mihajlović.

Dana Mićić, sekretar zvorničkog Crvenog krsta, istakla je da je povod za posjete i poklone Dječija nedelja koju Crveni krst ove godine obilježava pod sloganom „Dječiji svijet – moj svijet“.

– Crveni krst, kao najveća humanitarna organizacija, obilježavanje Dječije nedelje uvrstio je među svoje tradicionalne aktivnosti. Danas smo uručili kolica za djecu sa smetnjama u razvoju, te školski pribor, slagalice, slikovnice, higijenska sredstva, igračke i slatkiše. Poklone su obezbijedili Crveni krst Republike Srpske i gradski Crveni krst – rekla je Mićićeva.

Ona je najavila da će u Dječijoj nedelji posjetiti i druge škole u kojima će biti održana predavanja o pravima djeteta i njihovim obavezama i dužnostima.

Biljana Milić, predsjednik Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju grada Zvornika, naglasila je da je današnja i svaka vrsta pomoći koja pristigne u Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama od velikog značaja jer pomaže u obezbjeđivanju sredstava za nesmetano funkcionisanje Centra i obezbjeđivanju adekvatnih uslova za rad sa korisnicima.

Direktor vrtića Vukomir Stanković zahvalio se na posjeti i poklonima, istakavši da je ovo tradicionalna aktivnost zvorničkog Crvenog krsta u Dječijoj nedelji.

– Ovo je jedna u nizu njihovih posjeta, uvijek nas obraduju i dokazuju svoju posvećenost djeci i brizi za djecu – rekao je Stanković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se