13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Vladajuća koalicija potvrdila jedinstvo, situacija u Srpskoj stabilna

Predsjednik Republike Srpske i predsjednik SNSD Milorad Dodik istakao da je vladajuća koalicija podravila i podržala odluku o izgradnji auto-puta u Srpskoj kao i izgradnju bolnice u Istočnom Sarajevu.

Dodik je rekao da je na sastanku iskazana podrška realizaciji velikih projekata u Srpskoj, među kojima je završetak izgradnje nove dionice auto-puta od Mahovljana do Drugovića, koja bi trebalo da bude otvorena za 10 dana, rekonstukcija Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci koja bi trebala biti završena do kraja polovine naredne godine, za šta se izdvaja 200 miliona KM, kao i izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu i planirana izgradnja bolnice u Doboju, javlja RTRS.

Prema njegovim riječima, odlučeno je i da se sredstva od ruskog klirinškog duga upotrebljavaju isključivo na osnovu plana koji treba da bude usmjeren u razvojne projekte koje će odobriti Vlada Srpske.

Dodik je napomenuo da bi rast BDP-a u ovoj godini trebalo da bude 3,5 odsto.

Dodik je poručio da je situacija u Srpskoj stabilna.

– Vladajuća koalicija zatražiće u Narodnoj skupštini da se poništi odluka o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH jer to, u ovom momentu, nije u interesu Republike Srpske. Glavni događaj je opokušaj opiozicije da blokira rad NSRS i mi osuđujemo osuđuje napade na skupštinsko rukovodstvo i na policiju koja je vršila dužnosti – istakao je Dodik i naglasio da koalicija podržava rad NSRS, Vlade i MUP-a Srpske radi očuvanja stabilnosti.

108700

Predsjednik SNSD-a je rekao da je opozicija pokazala nemoć kao i da je ovo redovni sastanak na kojem je potvrđeno jednistvo.

Lider DNS-a Marko Pavić rekao je da je najvažnije da je koalicija jedinstvena i čvrsta, da sve ono što treba funkcionisati, funkcioniše kao i da se se obezbijedi neometan rad Narodne skupštine Republike Srpske.

– Koalicija će nastaviti da radi na način kako je to planirano u ovoj godini. Što se tiče opozicije, ne može se nezakonitim radom pozivati na to da hoćeš da ostvariš neku zakonitu dobit. Očigledno je da nezakonitošću može se samo podstaći na haos. Mi u koaliciji želimo da u Republici Srpskoj vlada mir i da život građanima učinimo što boljim – dodao je Pavić.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da Republika Srpska nije remitilački faktor i da FBiH ne funkcioniše već nekoliko mandata.

– Mi želimo da građani shvate da je Republika Srpska trajna vrijednost. Dalji ekonomski rat je prioritet i u budućnosti, a danas u Srpskoj imamo rast industrijske proizvodnje i poboljšanu zaposlenost u privredi – naglasio je Đokić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se