14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Pucnjava i napetost u vrtiću unijeli nemir u Srebrenicu

SREBRENICA – Koalicija „Zajedno za Srebrenicu“ osudila je cijepanje zastave RS na jezeru Perućac i pucnjavu na tom području, te neprimjereno ponašanje nove direktorice srebreničkog vrtića „Poletarac“ Mirele Hodžić, piše Glas Srpske.

Od policije je zatraženo da spriječi svaki oblik narušavanja bezbjednosti u ovoj lokalnoj zajednici, te da bude razmotrena mogućnost postavljanja policijskog punkta na Kragljivodi.

– Nedopustive su stalne prijetnje, nekontrolisano divljanje plovila, te nelegalna gradnja objekata na obali jezera i nelegalni ribolov uz upotrebu mreža i eksplozivnih sredstava – ocjenjuju u zajedničkom saopštenju predstavnici srpskih partija koji djeluju u Koaliciji „Zajedno za Srebrenicu“.

Iz Opštinski odbora DNS-a Srebrenica juče su pozivali predsjednika Skupštine opštine Aliju Tabakovića, predstavnike svih političkih partija i građane da se okrenu stvarnim problemima i da ne podgrijavaju atmosferu straha i ugroženosti povodom dešavanja u obdaništu „Poletarac“.

– Među roditeljima, koji su prisustvovali roditeljskom sastanku u obdaništu, bilo je Srba, Hrvata i drugih nacionalnosti čiji je pogled na svijet ateistički. Sve njih je, svojim vjerskim pozdravom „selam“, marginalizovala direktorica – ocjenjuju iz srebreničkog DNS-a i ističu da vjerski pozdrav u javnoj ustanovi predstavlja vid diskriminacije.

Iz DNS-a su ukazali na neravnopravnu zastupljenost ćiriličnog pisma u toj srebreničkoj ustanovi, „protjerivanje“ proizvoda svinjskog porijekla iz jelovnika te sve primjetniju diskriminaciju po nacionalnoj osnovi, kada je u pitanju prijem djece.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se