9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Poziv roditeljima zainteresovanim za pripremna odjeljenja

ZVORNIK – I ove godine, treće zaredom, Gradska uprava Zvornik finansiraće, a Dječiji vrtić „Naša radost“ realizovati pripremna odjeljenja u mjesnim zajednicama na teritoriji našeg grada.

Vukomir Stanković, direktor ove predškolske ustanove, uputio je poziv roditeljima sa teritorije grada da prijave svoju djecu rođenu 2012. godine, ukoliko žele da oni budu obuhvaćeni pripremnim odjeljenjima koja će startovati 1. oktobra.

– Prošle godine imali smo 16 odjeljenja, a prema sadašnjim podacima, očekujemo da ćemo i ove godine imati isti broj. Prethodne godine Gradska uprava finasirala je 13 odjeljenja u kojima se program izvodio od 1. oktobra do 31 maja, za razliku od programa Ministarstva koji traje od 1. marta do 31. maja i njime su prošle godine bila obuhvaćena tri odjeljenja. Dakle, naš grad je iznad i republičkog i prosjeka na nivou BiH, jer organizuje pripremna odjeljenja po selima, odnosno svakom djetetu dajemo šansu da ide u pripremna odjeljenja i program traje osam mjeseci. Zahvaljujući razumijevanju gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću, njegovom zamjeniku Bojanu Ivanoviću i drugim saradicima, za djecu su pripremna odjeljenja besplatna. Ovim putem zahvaljujem im se jer imaju mnogo razumijevanja za predškolce i pokazuju da su im djeca prioritet. Pripremna odjeljenja su značajna, jer pružaju dobar rad sa djecom, oni se socijalizuju, druže, uče, i po riječima učitelja čiji su učenici bili obuhvaćeni pripremnim odjeljenjima, djeca dolaze spremna u prvi razred. Pored toga, na taj način zapošljavamo i određeni broj mladih vaspitača koji dobijaju šansu da pokažu svoje znanje – rekao je Stanković.

Staković je najavio da će „Naša radost“ od 2. do 6. oktobra obilježiti Dječiju nedjelju sa programskim sadržajima u kojima će učestvovati mališani iz vrtića. Planirani su Scensko-muzički dan, Likovna radionica, Sportski dan, Maskenbal i jednodnevni izlet u Vukov Tršić.

Izlet i Likovna radionica biće realizovani sa djecom iz Centra za pomoć djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se