5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Održana 8. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika

ZVORNIK – Danas je održana 8. redovna sjednica Skupštine grada Zvornika na kojoj su se pred odbornicima našle 24 tačke dnevnog reda.

Odbornici su usvojili Odluku o izmjeni odluke o zaduženju opštine Zvornik po osnovu emisije obveznica u svrhu realizacije razvojnih infrastrukturnih projekata na području grada Zvornika.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović podsjetio je da je Odluka o zaduženju opštine Zvornik po osnovu emisije obveznica donesena prije šest godina.

– Tada su definisani razvojni projekti među kojima su i kupovina zemljišta za proširenje poslovne zone u Karakaju gdje nam je ostalo neutrošenih sredstava, kao i projekat rekonstrukcije Đurđev grada od kojeg se odustalo, obzirom da predviđena sredstva nisu ni blizu dovoljna za njegovu realizaciju. Ova sredstva preusmjerićemo na projekte čija je realizacija u toku, a to su Izgradnja vodovodnog sistema Tršić, Izgradnja kanalizacije Tabanci i Rekonstrukcija vodovodnih cijevi u gradskim ulicama – rekao je Ivanović.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o izmjeni i dopuni Programa korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede na području grada Zvornika za 2017. godinu.

– Cijeneći ovogodišnje štete koje je izazvala suša, prvenstveno na kukuruzu, i cijeneći da su naša poljoprivredna gazdinstva uglavnom mala, dopunili smo Program na način da smo neke „pragove“ u obimu proizvodnje smanjili i tako dali šansu većem broju poljoprivrednika da ostvare podsticajna sredstva iz gradskog budžeta – rekao je načelnik odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović.

Današnjoj sjednici prisustvovao je i Milan Radujko, zamjenik pravobranioca Republike Srpske, sjedište zamjenika u Bijeljini, koji je podnio Informaciju o sudskim sporovima vezanim za Grad Zvornik. On je istakao da ovo Pravobranilaštvo ima veliki broj predmeta u svom radu, ali da Gradska uprava u tome učestvuje sa vrlo malim postotkom, te da nema značajnih tereta izvršenja na budžetu Grada Zvornika.

Odbornici su, između ostalog usvojili i Odluku o davanju u zakup-otkup stanova dodijeljenih porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima na ime stambenog zbrinjavanja, Odluku o kriterijumima za ostvarivanje prava na subvencionisanje najamnine za stan, Odluku o određivanju gradskog građevinskog zemljišta, te Odluku o parkiranju na javnim parkiralištima.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Zvornika za vršioca dužnosti sekretara gradske Skupštine izabran je Zoran Đukanović, obzirom da je dosadašnji sekretar Mitar Vasić ispunio uslove za odlazak u penziju. Zamjenik gradonačelnika Ivanović je u ime gradonačelnika i svoje lično uputio riječi zahvalnosti Vasiću na dugogodišnjem predanom radu.

Odbornici su danas izabrali Bojana Lukića, odbornika SDS-a, za drugog potpredsjednika Skupštine grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se