14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Od 14. septembra do 6. oktobra obavezna jesenja deratizacija

Na teritoriji grada Zvornika, na osnovu Naredbe gradonačelnika Zvornika, od 14. septembra do 6. oktobra 2017. godine biće sprovedena opšta jesenja deratizacija čiji je cilj sprečavanje pojave i širenja zaraznih bolesti.

Deratizacijom će biti obuhvaćene kanalizacione mreže u gradu i prigradskim naseljima, deponije smeća, obala rijeke Drine na potezu grada, kulturni i sportski objekti, predškolske i školske ustanove, bolnice i vjerske ustanove, kao i zelene i druge javne površine.

Deratizacija koju će izvoditi zvornička DOO „Sanitacija“, obavezna je za sva javna i privatna preduzeća i ustanove, preduzetničke radnje, stambene zgrade i domaćinstva.

Apeluje se na subjekte koji su obavezni da sprovedu deratizaciju da omoguće nesmetan pristup radnicima „Sanitacije“, a zajednicama etažnih vlasnika da izvrše prethodno čišćenje podrumskih prostorija kako bi deratizacija bila što efikasnija.

Obavezna deratizacija na području grada Zvornika sprovodi se dva puta godišnje, u proljeće i jesen, i ove godine za tu namjenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno 19.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se