8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornik raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje za šta će u ovoj godini iz gradskog budžeta biti izdvojeno 20.000 KM.

Pravo na dodjelu novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje mogu ostvariti porodice koje su obavile dvije procedure na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja priznate od Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, porodice koje su finansirale dvije procedure iz sopstvenih sredstava i koje imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Zvornika.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli Gradske uprave Zvornik i internet stranici www.opstina-zvornik.org.

Rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje je 05. oktobar 2017. godine.

Gradska uprava Zvornik sedam godina zaredom izdvaja sredstva za ovu namjenu, što je jedna od mjera u okviru pronatalitetne politike. U prethodnih šest godina za ove namjene izdvojeno je 130.000 maraka. Sredstva je koristio 31 par, a rođeno je sedam beba.

Pored sufinansiranja jedne procedure vantjelesne oplodnje, iz budžeta Grada Zvornika godišnje se izdvaja oko 70.000 KM i to za prvo i drugo rođeno dijete kada je majka nezaposlena (jednokratno u iznosu od 200 KM), kao i za treće i četvrto rođeno dijete (jednokratno u iznosu od 500 KM).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se