12 C
Zvornik
19. април 2024.

Gradonačelnik prvacima podijelio prigodne poklone

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović posjetio je danas Osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i područnu školu u Karakaju gdje je učenicima čestitao početak nove školske godine, a prvacima uručio prigodne poklone.

On je poželio učenicima da im ovaj dan bude srećan i da ga pamte dugo kao lijep događaj.

– Želim vam da svakog dana napredujete i da vam školovanje bude uspješno, da slušate vašu učiteljicu, ali i da uvijek budete oprezni na putu do škole i nazad – poručio je Stevanović malim učenicima.

Prvi čovjek grada je istakao da je i ovog ljeta, kao i ranijih godina, rađeno na poboljšanju uslova za boravak i učenje djece u zvorničkom školama, dodavši da će tako biti i u buduće.

– Ove godine vrlo brzo biće predata na upotrebu fiskulturna sala u Branjevu, počeće radovi na izgradnji fiskulturne sale u Križevićima, a dok se u školi „Sveti Sava“ radi kompletna rekonstrukcija fasade, zamjena fasadne stolarije i krova. Ova školska zgrada u Karakaju je napravljena prije nekoliko godina, a i u narednom periodu nastavićemo sa razvojem infrastrukture za obrazovanje naše djece, ulažemo u njih puno i želja nam je da đaka u našim školama bude sve više i da uslovi u njima budu sve bolji – rekao je Stevanović.

Podsjetivši da se iz gradskog budžeta subvencioniraju troškovi prevoza mjesečnih karata za učenike, prvi čovjek grada je istakao da želi da u budžetu za narednu godinu bude napravljen još jedan iskorak naprijed.

– Željeli bi da srednjoškolcima, tamo gdje ih ima više u jednom domaćinstvu, vršimo subvenciju troškova prevoza u sto postotnom iznosu, odnosno da onima koji imaju višečlane porodice omogućimo da njihova djeca besplatno putuju u školu – rekao je gradonačelnik.

Današnja aktivnost je tradicionalna koju gradonačelnik provodi prvog dana svake školske godine. On je učenike posjetio zajedno sa svojim saradnicima, a polazak u školu čestitala im je i direktorica škole „Desanka Maksimović“ Sanja Tanacković.

U zvorničkim školama ima preko 4.100 osnovaca od kojih su 425 prvaci. Školu u Čelopeku sa područnim školama pohađa 1.265 učenika, dok je danas bio prvi školski dan za 132 učenika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se