13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

GRADE INDUSTRIJSKE OBJEKTE: „Jokić invest“ uspješno građevinsko preduzeće iz Zvornika

Neumitna pravila u poslovnom biznisu, zadovoljiti traženi kvalitet i ispoštovati predviđeni rok, jer se samo  tako može steći povjerenje i opstati na tržištu, osnovna su vodilja u radu preduzeća „Jokić invest“ iz Zvornika.

Prije deset godina,  kao produkt uspješnog i dugogodišnjeg porodičnog posla razvijanog tri generacije, osnovano je  „Jokić invest“ d.o.o. Međutim, počeci građevinarstva u porodici Jokić datiraju još iz 1967. godine kada je djeda Čedo osnovao zanatsku radnju i sa svojim timom pružao građevinske usluge. Njegovim stopama nastavio je Ljubo Jokić sve do 1996. godine kada se osniva „Jokić & Co“ i gdje se priključuje i treća generacija. Kako je obim posla rastao i kako su partneri bili sve zadovoljniji, stvorila se potreba za velikim timom i kompletiranjem građevinske usluge.

Rukovodna ekipa Jokić investa
Rukovodna ekipa Jokić investa

Danas „Jokić invest“ zapošljava između 80 i 100 radnika, sa prepoznatljivim rezultatima u građevinarstvu ne samo na ovim prostorima nego i šire, u okruženju i regionu.

-U građevinarstvu je najbitnije ispoštovati kvalitet radova i zadati rok, što je, bez sumnje, „Jokić invest“ održalo na tržištu – kaže direktor Ivo Jokić,  dočekujući nas u sjedištu firme, u modernoj poslovnoj zgradi u Karakaju, sa timom svojih saradnika.

Ivo Jokić direktor Jokić investa
Ivo Jokić, direktor Jokić investa

Brojni su objekti i projekti na kojima je radilo ovo zvorničko građevinsko preduzeće, od stanogradnje, saniranja klizišta, vodosnabdijevanja,  izgradnje i renoviranja zdravstvenih i školskih objekata, te drugih radova gdje su im, pored ostalih, uspješni partneri bili Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, te Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, ali i ovdašnja lokalna preduzeća.

U posljednje vrijeme najveći i najznačajniji poslovni partner „Jokić investa“ je kompanija „Alumina“.

– „Jokić invest“ se isprofilisao i akcenat stavio na izgradnju industrijskih objekata, među kojima su na prvom mjestu proizvodni pogoni u kompaniji „Alumina“ – dodaje Ivo Jokić, napominjući da su objekti u „Alumini“ najizazovniji poslovi za „Jokić invest“.

Sa najvećim zvorničkim kolektivom, kažu, do sada su imali šest projekata. Najznačajniji su, svakako, radovi na izgradnji  pogona za proizvodnju fino precipitiranih hidrata i silikagela.

Jokić invest doo 3-Najveći polet, zasigurno, dala nam je kompanija „Alumina“ sa projektima industrijskih objekata. Nadam se da smo opravdali povjerenje, da su svi projekti koje smo započeli završeni kvalitetno i u predviđenim rokovima. Zahvaljujemo rukovodstvu „Alumine“ na ukazanom povjerenju. Za našu firmu kompanija „Alumina“ je najznačajniji poslovni partner –  naglašava direktor Jokić.

Naši domaćini kažu da su dosadašnja saradnja sa „Aluminom“, te stečeno povjerenje, prije svega, doprinijeli  da im i drugi partneri „Alumine“ ukažu povjerenje. Tako je poznata švajcarska kompanija „Zeohem“ gradnju svoje fabrike u Karakaju povjerila „Jokić investu“. Takvo povjerenje nije lako dobiti, ali je, isto tako,  veoma važno uspješno ga i opravdati, poručuju iz „Jokić investa“, ističući i svoje partnere, ovdašnje firme „Metalno“ i „Enikon mont“,  te „Grijanje invest“ Pale, koji su, takođe, doprinijeli zajedničkom povjerenju i uspješnosti radova.

Jokić invest doo 1Da bi se odgovorilo svim poslovima i izazovima koji se nalaze pred ovom firmom,  neophodno je obezbijediti i kvalitetnu radnu snagu.  Na tržištu rada, kažu u „Jokić investu“,  nedostaju profili zanimanja koji su ovom građevinskom preduzeću potrebni. Zato su ovdje stalno otvoreni konkursi za kadrove i majstore građevinske struke, jer, smatraju u „Jokić investu“, svaki uspjeh je vezan za ljude.

U porodici Jokić  građevinarstvom se bavi treća, a nadaju se da će porodičnu tradiciju nastaviti i četvrta generacija.

„Ozbiljan biznis ne može se napraviti preko noći. Da se zadobije povjerenje investitora treba vrijeme“,  zaključuje Ivo Jokić, direktor uspješnog građevinskog preduzeća „Jokić invest“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se