18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Cvijanović: Reformske procese blokiraju BiH i FBiH, a ne Srpska

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da je, najblaže rečeno, nelogično podržavati Međunarodni monetarni fond /MMF/, a onda tražiti od domaćih vlasti da izglasaju ono što MMF ne dozvoljava.

„Zadovoljni smo što čujemo da američka Ambasada, kako su izjavili, i dalje snažno podržava program MMF-a u BiH. Jedino je nejasno što su onda tako ekspresno optužili predsjednika Republike Milorada Dodika i institucije Srpske da sprečavaju usvajanje globalnog fiskalnog okvira kad je prijedlog  kojeg su dali predstavnici Savjeta ministara, osim za institucije Republike Srpske, neprihvatljiv i za MMF“, rekla je Cvijanovićeva Srni.

Na pitanje da prokomentariše činjenicu da Ambasada SAD podržava program MMF-a, a istovremeno kritikuje predsjednika i institucije Srpske da blokiraju usvajanje globalnog fiskalnog okvira koji ne prihvata ni MMF, Cvijanovićeva je rekla da bi bilo poštenije da se, umjesto stalnog žigosanja i stavljanja mete na institucije Republike Srpske, poneko od tih stranaca prisjeti da je Srpska svoje obaveze iz aranžmana sa MMF-om ispunila prije devet mjeseci, a da to još nisu učinili ni FBiH, ni nivo BiH.

„Iz toga se jasno može zaključiti ko blokira reformske procese u BiH i čije su odluke štetne po građane i društvo u cjelini“, zaključila je predsjednik Vlade Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se