15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Vasilije Vujičić bronzani na prestižnom evropskom džudo kupu „A“ kategorije

ZVORNIK – Predhodni vikend je više nego uspiješan za džudiste „Srpsko Sokola“ iz Zvornika.

Nakon sjajnih rezultata mlađih selekcija na turniru u Prnjavoru, sjajne vijesti nam dolaze iz rumunskog grada Arada gdje je završen ovogodišnji evropski džudo kup za juniore. Džudo klub iz Zvornika je imao u reprezentaciji BiH, koja je otišla na turnir sa ukupno osam takmičara, jednog predstavnika, a to je Vasilije Vujičić.

Vasilije Vujičić je nastupio u kategoriji preko 100 kilorama, kategorija koja je najveća težinska u kategoriji juniora. Od ukupno četiri borbe, Vasilije je u svoju korist riješio tri borbe dok je jednu izgubio. Pobjedio je dva Rumuna i jednog Urkajinca, dok je jedini meč izgubio od drugog predstavnika Ukrajine. Sve ovo je bilo dovoljno da se džudista iz Zvornika okiti bronzanim odličjem i upiše prve bodove u juniorskoj konkurenciji. Napominjemo da je ovaj sjajni džudista prošle godine bio bronzani na prvenstvu Evrope za kadete i da je aktuelni sportista grada Zvornik.

Sportski direktor Kluba Ognjen Pavlović i predsjednik Kluba Dragan Božović su prezadovoljni ovim rezultatom i napominju da je Vaso tek prva godina u uzrastu juniora i da se od njega tek očekuju veliki rezultati. Njih dvojica napominju da sve ovo ne bi bilo moguće da Klub nema snažnu podršku od strane gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića kao i od prošle godine Kabineta Predsjednika Republike Srpske i da se i ovaj put zahvaljuju na podršci koja je pružena do sada.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se