5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Subvencija za prevoz učenika

Gradska uprava grada Zvornika i u ovoj budžetskoj godini izdvaja sredstva na ime subvencije za prevoz učenika osnovnih i srednjih škola za šta je u budžetu Grada Zvornika planirano 150.000 KM.

Pravo na subvenciju za mjesec septembar može se ostvariti na osnovu izjave roditelja o socijalnom statusu i broju školske djece. Obrazac Izjave moći će se popuniti u Gradskoj upravi Zvornik, kancelarija broj 4, od ponedeljka, 21. avgusta.

Pravo na prevoz za mjesec oktobar roditelji školske djece moći će ostvariti na osnovu dostavljenih dokumenata o socijalnom statusu porodice, potvrdama o upisu i drugim dokumentima. Spisak potrebnih dokumenata može se preuzeti u kancelariji br. 4.

Prava na određen procenat subvencije prevoza utvrđena su odlukom gradonačelnika. Radi se o subvenciji prevoza srednjoškolaca zato što prema važećim propisima oni ne podliježu subvencioniranju od strane resornog ministarstva. Iz gradskog budžeta biće subvencioniran i prevoz za osnovce koji putuju do 4 kilometra, jer nisu obuhvaćeni subvencijom od strane ministarstva.

Gradska uprava Zvornik će učestvovati u plaćanju mjesečnih karata u procentu od 20 do 100 posto, a pored postojećih kategorija, biće subvencioniran i prevoz do škole za učenike prvog razreda srednje škole koji su nosioci Vukove diplome u osnovnoj školi i za srednjoškolce sa prosjekom 5,00 u prethodnom razredu.

Pravo na subvenciju prevoza u prošloj godini koristilo je oko 650 učenika.

Sve potrebne informacije u vezi ostvarivanja prava na subvenciju za prevoz učenika mogu se dobiti i putem telefona br. 056/ 232-212.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se