5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Regata okupila oko 200 plovila sa preko 1.500 učesnika sa obje obale rijeke Drine

ZVORNIK – Danas je u okviru „Zvorničkog ljeta“ na rijeci Drini održana Regata koja je na lijevoj obali okupila oko stotinjak plovila sa preko 700 učesnika, a istovremeno su startovali i učesnici sa desne strane rijeke.

Među učesnicima bio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sa gostima, Njenom ekselencijom ambasadorom Republike Bugarske u BiH Avgustinom Cvetkovom i njenim saradnicima.

Prije starta Stevanović je istakao zadovoljstvo što je Regata prilika da se gosti upoznaju sa ljepotama rijeke Drine i ovdašnjim druženjem.

– Sa nama su, pored svih onih koji redovno učestvuju na regati i ambasadorka Cvetkova i njeni saradnici. Oni su ovdje kao naši dragi prijatelji, kao prijatelji Zvornika, da im pokažemo ljepotu rijeke Drine, ljepotu našeg današnjeg druženja, jednostavno da im damo do znanja šta je naša Drina, šta nam znači i kako se mi u ovim avgustovskim danima lijepo družimo. Treba istaći i da je veoma značajno što ovu manifestaciju zajedno organizuju naš grad i Loznica i Mali Zvornik u Srbiji, značajna je i prekogranična sradnja i naša komšijska saradnja. Mi ovdje živimo zajedno, dijelimo ovaj prostor, želimo pokazati da Drina nije granica u smislu razdvajanja ljudi, nego spajanja – napomenuo je Stevanović.

Cvetkova se zahvalila na pozivu da bude gost na regati, naglasivši izuzetno dobru saradnju sa gradonačelnikom Stevanovićem.

– Zadovoljstvo mi je da smo sa vama ovde povodom vašeg praznika i hvala na pozivu. Mi imamo izuzetnu saradnju sa gradonačelnikom Stevanovićem i to je temelj odnosa između Grada Zvornika i Ambasade Bugarske – istakla je Cvetkova.

Goran Radaković, kapetan regate ispred grada Zvornika, podsjetio je da je ovo trinaesta godina kako se organizuje regata u okviru „Zvorničkog ljeta“, a šesti put zajedno sa gradom Loznicom i opštinom Mali Zvornik.

– Dužina regate je oko 25 kilometara, a mi se nadamo lijepom vremenu, dobrom provodu i uživanju u čarima naše rijeke. Za sve učesnike u povratku je organizovan besplatan prevoz i transport za plovila, kao i ručak u Šepku gde je cilj današnje plovidbe – rekao je Radaković koji je dodao da pored Zvorničana u regati učestvuju i gosti iz Banjaluke, Gradiške i drugih krajeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se