18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Paleći benzinom roštilj zapalila kćerku

FOJNICA – Trogodišnja djevojčica iz Fojnice, čiji identitet nije saopšten, umrla je od opekotina koje je zadobila kada je njena majka pokušala da benzinom upali roštilj kod njihove kuće u mjestu Obojak, javllja Glas Srpske.

U ovoj nesreći, koja se dogodila u nedjelju, povrede je zadobila i djevojčicina majka. Objema je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Fojnica, a zbog težine povreda trogodišnjakinja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Sarajevo. Uprkos naporima ljekara, ona je izgubila bitku za život u nedjelju u večernjim časovima.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi juče su rekli da o slučaju smrti djevojčice ne mogu iznositi informacije bez odobrenja roditelja.

Prema pričama mještana Obojka, majka je kobnog dana pored kuće iznijela roštilj i pokušala da upali vatru.

– Tragedija! Žao mi djeteta, ali i nesrećne žene. Čula sam da je sa roštiljem donijela i kanister u kojem je bio benzin. Priča se da je počela da ga sipa kako bi se vatra što prije rasplamsala. U neposrednoj blizini bila je djevojčica, koja se igrala. U trenutku kad je sasula benzin na plamen, on je munjevito zahvatio kanister sa gorivom i eksplodirao – ispričala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da je od siline udara plamen zahvatio majku i djevojčicu, koja je tada zadobila teške opekotine po cijelom tijelu.

– Odvezli su ih odmah u bolnicu, ali dijete, nažalost, nije preživjelo. Strašno je to što se dogodilo. Velika tuga za sve – kazala je ista mještanka.

Istraga

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona juče su rekli da je obavljen uviđaj.

– Čitavu istragu preuzelo je Kantonalno tužilaštvo u Travniku – kazali su u policiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se