23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Pacijenti i građani Zvornika prikupili donaciju za hirurško odjeljenje Opšte bolnice

ZVORNIK – Hiruškom odjeljenju Opšte bolnice u Zvorniku donirano je danas pet klima uređaja, pet televozora, veš i mašina za sušenje veša, te određen broj posteljina, deka, pidžama, papuča i drugih stvari potrebnih pacijentima i zaposlenim na Odjeljenju hirurgije.

Akciju prikupljanja donacije pokrenula je građanin Zvornika i zahvalan pacijent ove bolnice Nikolina Oro sa Zvorničankom Danijelom Ivanović.

Oro je nakon uručenja donacije rekla novinarima da je, boraveći prošle godine iz zdravstvenih razloga na Hirurgiji, sa prijateljicom Ivanović pokrenula ovu akciju kojoj se ubrzo pridružilo oko pedesetak građana Zvornika.

„Svi učesnici akcije su prema svojim mogućnostima kupili određene stavri s ciljem da se učini nešto na dobrobit pacijenata Hirurgije i zaposlenog medicinskog osoblja koje pacijentima nesebično pomaže pri liječenju“, rekla je Oro.

Oro, koja je i bivši predsjednik Udruženja „Beba 1“ iz Zvornika, ocijenila je da je akcija bila jako dobra i uspješna, dodavši da ova misija sa današnjom donacijom na prestaje.

Podsjećajući da je prošle godine organizovana slična akcija na Odjeljenju pedijatrije Opšte bolnice, Oro je rekla da je prioritet za narednu donaciju Interno odjeljenje Opšte bolnice Zvornik.

Zahvalivši se svima koji su učestvovali u ovoj akciji, Oro je navela da su ovu humanu akciju najviše podržali Ognjen Pavlović i Danijel Dragičević, kao građani pojedinci.

Pavlović se zahvalio Nikolini Oro koja je inicijrala ovu akciju da se doniraju potrebne stvari zvorničkoj hirurgiji.

„Lično sam podržao ovu akciju kao građanin i stanovnik ovog grada i zajedno sa Danijelom Dragičevićem, koji je šef Kabineta predsjednika Republike Srpske, donirali televizore, klima uređaje, bijelu tehniku i druge stvari“, rekao je Pavlović, koji je savjetnik gradonačelnika Zvornika.

On je naglasio da se sa Dragičevićem odazvao ovoh humanoj akciji iz ličnih razloga, u prvom redu kao građani Zvornika, kako bi pacijenti imali bolje uslove za oporavak, a medicinsko osoblje Hirurgije za rad.

Načelnik Odjeljenja hirurgje Opšte bolnice Zvornik Dragan Cvijanović zahvalio se svima koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji.

„Ovom akcijom donirana je većina stvari koja je bila potrebna Odjeljenju hirurgije kako bi se pacijenti u posroperativnom toku osjećali bolje“, rekao je Cvijanović.

On je dodao da Odjeljenje hirurgije raspolaže sa 28 kreveta, sedam soba, dva previjališta, četiri hiruške sale i petu u pripremi.

Akcija prikupljanja donacije trajala je od 27. jula do 20. avgusta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se