18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Otvoreno „Zvorničko ljeto 2017“

ZVORNIK – U centru našeg grada, na gradskom šetalištu danas je upriličena svečanost u okviru koje je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović otvorio 17. „Zvorničko ljeto“ i Kulisu sa motivima Zvornika.

Gradonačelnik Stevanović je Kulisu otkrio zajedno sa osnivačem Slikarske radionice „Paleta“ Jovom Lalićem čiji su je učenici oslikali motivima iz Zvornika. U lijepo uređenom prostoru na šetalištu ispred blokova „Zmajevac“ postavljena je i „klupa za uličnog svirača“.

Prvi čovjek grada rekao je da Zvornik zaslužuje performans, kakav je danas priređen i u kome su učestvovali i najmlađi Zvorničani, učenici „Palete“, kao i ulični svirači.

– Ove godine na malo drugačiji način počinjemo ovogodišnju manifestaciju, pratimo trendove forsirajući naše mlade umjetnike, jer ova Kulisa je djelo ruku naše djece, učenika slikarske radionice „Paleta“. Oni su ovo napravili, kao i slike i ulična platna oslikana tokom predhodnih Zvorničkih ljeta.  Na ovaj način pokazujemo i da svi pripadamo Zvorniku, da svi na svoj način doprinosimo njegovom „šarmu“ i slici o njemu. Hvala vam što volite naš grad, što podržavate „Zvorničko ljeto“ i sve ono pozitivno što se u njemu dešava. Našu tradicionalnu manifestaciju iz godine u godinu prati sve veći broj Zvorničana i posjetilaca, a jako sam srećan i jer ima dosta ljudi iz naše dijaspore koji po tradiciji dio svojog odmora provode u Zvorniku i baš od 2. do 8. avgusta. Svjedoci ste da su gradske ulice pune, da su svi nekako spremni i iščekuju dešavanja koja su upravo počela – rekao je Stevanović.

On je istakao da se Organizacioni odbor svake godine trudi da sa malo para napravi što kvalitetniji program.

– To nije lako, ali mislim da će i ove godine svako moći da nađe nešto za sebe i da će naši sugrađani i svi koji dođu u naš grad biti zadovoljni.  Ovo je prilika da se družimo, da predstojeće ljetnje večeri provedemo pored naše rijeke, da učestvujemo u dnevnim manifestacijama, prisustvujemo pozorišnim,bioskopskim i drugim događajima, a posljednjeg dana svi zajedno da budemo na proslavi naše krsne slave Svete Petke Trnove – poručio je Stevanović.

Slikar i pedagog Jovo Lalić, osnivač „Palete“, rekao je da je danas počela i likovna kolonija u kojoj će stvarati 12 učenika ove radionice tokom nekoliko dana.

– Mi smo sa dvije godine dugom idejom napravili ovu Kulisu gdje će Zvorničani, kao i posjetioci moći da se fotografišu i ponesu jednu lijepu uspomenu iz našeg grada. Kulisa će biti i osvetljena tako da će pružiti mogućost i noćnog fotografisanja. Na njoj su elementi Zvornika – Đurđev grad, Drina, ribolov, Andraševa vila, seoska i radnička porodica. Tu je i jedna „rijaliti zvijezda“, jer htjeli ili ne, živimo u takvom vremenu – rekao je  Lalić.

U nastavku prvog dana „Zvorničkog ljeta 2017“, večeras u 20:00 časova u Domu omladine biće otvorena Izložba slika „Retrospektiva“ autora Spomenka Đekića, dok će u 21:00 čas na gradskoj plaži koncert održati Zorica Brunclik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se