15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Održana redovna sjednica Savjeta za bezbjednost saobraćaja

ZVORNIK – Danas je održana sjednica Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika na kojoj su dogovorene aktivnosti koje Savjet tradicionalno preduzima povodom početka školske godine sa ciljem unapređenja bezbjednosti u saobraćaju.

Savjet će i ove godine u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom saobraćaja i veza i Auto moto savezom Republike Srpske posjetiti osnovne škole gdje će učenike upozoriti na bezbjedne puteve od kuće do škole. Takođe će podijeliti prigodan materijal za lakše uočavanje djece na putu, kao i određeni broj školskog pribora sa prikazom različitih saobraćajnih situacija u kojima učestvuju djeca. Biće preporučeno i da razredne starješine i učitelji na prvom času odvoje vrijeme kako bi učenike upoznali kako da se ponašaju u saobraćaju. Ova aktivnost provodiće se pod sloganom „Vozači škola je za nas, a oprez je za vas“.

Na današnjoj sjednici Savjeta članovi su analizirali uzroke problema u normalnom odvijanju saobraćaja u gradu, kao što su zastoji na putnom pravcu Zvornik-Karakaj, naročito u špicevima oko 07:00 i 15:00 časova. Kako bi se problem riješio donesen je zaključak da se predloži da Gradska uprava uđe u projektovanje alternativnog pravca.

Na sjednici su razmatrani i prijedlozi projekta koji bitno povećava bezbjednost saobraćaja na području grada Zvornika, a koji će u toku naredne godine finansirati Gradska uprava i Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske. Konačan prijedlog Savjet će dati na svojoj sljedećoj sjednici.

Ove godine iz tih sredstava finansira se projekat „Uređenje zone škole u Čelopeku“ što podrazumijeva instaliranje dodatne vertikalne signalizacije, postavljanje pješačkih ograda i povećanje opšte preglednosti pješačkih prelaza. Očekuje se da ovaj projekat bude realizovan do kraja godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se