5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Mur na oproštajnoj večeri sa Stevanovićem

ZVORNIK – U Zvorniku je sinoć upriličena oproštajna večera ambasadora Džonatana Mura, šefa Misije OEBS-a u BiH, sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

Prvi čovjek Zvornika ocijenio je da je saradnja sa Murom bila dobra, dodavši da bi volio da tako bude i sa njegovim nasljednicima.

– Mur je jedan ov vodećih stranih diplomata koji su radili u BiH, koji su shvatili našu stvarnost onako kako je i mi, koji želimo realno da je posmatramo, doživljavamo. Zahvalan sam mu za sve ove godine koje smo proveli rješavajući probleme naših sugrađana, uvijek je bio tu da nam pomogne, dolazio je i bio sa nama i u teškim momentima kakav je bio kada se desio teroristički napad na našu Policijsku stanicu, dao nam je podršku da idemo dalje, a bio je naš drag gost i na obilježavanjima naših svečanih datuma – rekao je Stevanović.

Mur je rekao da se u Zvorniku osjeća kao kod svoje kuće, te se zahvalio svima, a posebno gradonačelniku na divnom gostoprimstvu.

On je poručio da Zvornik ima potencijala i da je optimista u pogledu uzajamnog poštovanja ljudi koji žive na ovim prostorima.

– U gradovima poput Zvornika ima puno potencijala i puno dobrih priča, pravog poštovanja prema drugim ljudima. Nije to zahvaljujući meni, ni mojoj misiji, nego zahvaljujući svim stanovnicima koji ovdje žive svoje živote i oni su najbolji dokazi potencijala i uspjeha u budućnosti – rekao je Mur.

Govoreći o vremenu u kojem je vršio mandat šefa Misije OEBS-a u BiH, Mur je rekao da nosi mnogo pozitivnih uspomena iz svih gradova BiH.

Mur je saopštio da se nakon završenog mandata u BiH vraća u Stejt Dipartment, te da očekuje da će mu, kao diplomati, biti ponuđeno nešto zanimljivo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se