18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Hrvatska: Kritikuju vatrogasce jer brane Srbe

ZADAR – Hrvatska internet stranica „Vatrogasci – oni su naši heroji“ stala je u odbranu Srba, koje jedan broj posjetilaca sumnjiči da stoje iza požara koji su zahvatili Hrvatsku.

Dok traju novi požari u okolini Zadra i Šibenika, vatrogascu, koji je administrator na ovoj stranici, dosadilo je da čita komentare u kojima pojedini građani za požare okrivljuju „one druge“, odnosno Srbe.

Ovog ljeta Dalmaciju je poharalo više od 200 požara, ali se tek za desetak zna ko ih je potpalio, navodi administrator.

Ipak, to nije spriječilo masovnu histeriju i komentare koji pokazuju koliko su pojedinci nekulturni, živčani, paranoični i netolerantni – stoji u tekstu objavljenom na stranici „Vatrogasci – oni su naši heroji“.

„Ako je nešto podmetnuto, to može biti i puka nesreća, jer neki nikako da shvate da se ljeti ne pali roštilj u prirodi, može biti i da neko vari u svom dvorištu pa mu se iskrica omakne, a može biti i čišćenje terena za prenamjenu parcele u građevinsku“ – pojašnjava autor i ističe:

„Ali, ako i jeste ljudski faktor – u Hrvatskoj živi najviše Hrvata, a onda manje onih ostalih“.

I pored toga, ističe administrator stranice, najviše se viče da su krivi – Srbi.

„Ko sad može izaći na kraj sa takvom masovnom histerijom?!“ – stoji na stranici „Vatrogasci – oni su naši heroji“, uz napomenu da se za ogromnu većinu požara ne zna uzrok niti krivac.

Administrator stranice, reagujući na antisrpsku histeriju, upozorava da komentatori moraju biti svjesni odgovornosti za riječi koje izgovaraju, jer one mogu da povrijede nekoga, a mogu i da šire mržnju i histeriju.

„Strah me da je količina te ludosti dovoljna da se žoviž skupe u rulju i krenu na linč paleći žonimaž sela, aute, njive… Vidim da bi neki vješali, strijeljali i mučili. Ima li kraja svemu tome“- zaključuje administrator vastrogasne internet stranice.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se