14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Zaev od sutra u zvaničnoj posjeti BiH

SARAJEVO – Predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev sutra će boraviti u zvaničnoj posjeti BiH, gdje će se susresti sa predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti. 

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić u 9.00 časova dočekaće Zaeva na platou ispred zgrade institucija BiH, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Susret delegacija Savjeta ministara BiH i Vlade Makedonije planiran je za 9.35 časova.

Delegaciju Savjeta ministara BiH, osim Zvizdića, činiće ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministar za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac, ministar inostranih poslova Igor Crnadak, ministar civilnih poslova Adil Osmanović i ministar bezbjednosti Dragan Mektić.

U delegaciji Vlade Makedonije, osim Zaeva, biće ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, ministar ekonomije Krešnik Bekteši, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede LJupčo Nikolovski, ministar kulture Robert Alagjozovski i ministar dijaspore Edmond Ademi.

Protokolom je predviđeno da Šarović i Nikolovski u 10.15 časova potpišu memorandum o razumijevanju između Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Makedonije, a potom će Osmanović i Alagjozovski potpisati Program kulturne saradnje između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture Makedonije.

Prema protokolu, Zvizdić i Zaev u 10.25 časova obratiće se medijima. Za 10.45 časova zakazan je sastanak Mektića i Spasovskog.

Makedonski premijer će u 11.30 časova razgovarati sa članovima Predsjedništva BiH, a trebalo bi da se susretne i sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefikom DŽaferovićem.

Zvizdić i Zaev će u 17.00 časova posjetiti Rotimlje, gdje će položiti vijenac na spomen-obilježje tragično stradalom predsjedniku Makedonije Borisu Trajkovskom i članovima njegove pratnje.

U 20.30 časova Zvizdić i Zaev će na Starom mostu u Mostaru prisustvovati manifestaciji „Mostar, mir, povezivanje“ i potpisati Mostarsku povelju mira.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se