20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučić: Politika Srbije je politika slobode, nezavisnosti i suverenosti

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je politika Srbije politika slobode, nezavisnosti i suverenosti i da sada razmišlja o nasljeđu koje će ostaviti. 

On je za televiziju „Pink“ rekao da Srbiju sve vrijeme stopira pitanje odnosa prema Kosovu i Metohiji, te naglasio da i Srbi sa Kosova znaju da vlast mora biti realna da bi oni ostali u svojim kućama.

Mislim da dobro znam i istoriju i stvarne odnose: Šarl de Gol je rekao da bez realnosti politika nema nikakvu vrednost. Prizrenska liga je formirana 1878. godine a njen osnovni cilj je formiranje „velike Albanije“. Albanci 1946. godine formiraju treću Prizrensku ligu u NJujorku, gde je najjače uporište albanske dijaspore i od tada su nam naneli mnogo štete, dodao je Vučić.

Osvrćući se na nedavnu posjetu SAD, Vučić je rekao da je bilo pritisaka, jer interesi SAD i Srbije nisu isti, navodeći kao primjer pitanje Kosova.

On je naglasio prednosti lobiranja, dodajući da Srbija nema ozbiljne lobiste, kao i da radi na tome. „Radim na tome, ali kada ne uložite milione evra u to, onda vam je malena snaga“, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da opoziciju poziva na dijalog po pitanju Kosova jer očekuje da čuje od njih neku ideju, rješenje.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se