10.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vlasenica dobila Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Vlasenica usvojili su danas odluku o formiranju Teritorijalne vatrogasne jedinice te opštine. 

Odlukom, koja je usvojena sa 13 glasova odbornika SNSD-a, SP, Ujedinjene Srpske, DNS-a, SDA i Saveza za novu politiku, Dobrovoljno vatrogasno društvo, koje je do danas funkcionisalo na području Vlasenice i obavljalo zadatke iz oblasti protivpožarne zaštite, prestalo je da postoji, a te zadatke ubuduće će obaljati Teritorijalna vatrogasna jedinica.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević novinarima je izjavio da je ovom odlukom vatrogasna jedinica u Vlasenici konačno organizovana u skladu sa zakonskom regulativom.

„Vlasenica je jedna od rijetkih opština na prostoru Republike Srpske koja do sada organizaciju vatrogasne jedinice nije uskladila sa Zakonom, donesenim 2012. godine. Narednih dana biće raspisan konkurs da se lica koja ispunjavaju uslove, odnosno ljudi koji rade tamo, prijave i u skladu sa potrebama opštine pređu u novoformiranu jedinicu“, rekao je Kraljević.

Prema njegovim riječima, odbornici su razmatrali i problem smještaja vatrogasne jedinice, koja je trenutno podstanar u tuđem montažnom objektu.

„Težimo trajnom rješavanju pitanja smještaja ove jedinice. Odabrali smo lokaciju i objekat koji odgovara ovoj namjeni i radimo na tome da obezbijedimo sredstva za kupovinu i opremanje tog objekta“, rekao je Kraljević.

Na današnjoj sjednici usvojena je i Odluka o mjesnim zajednicama na području ove opštine.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove Željko Damljanović novinarima je izjavio da je ovom odlukom uveden red u toj oblasti i obavljeno usklađivanje teritorijalne organizacije opštine Vlasenica sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i Uredbom Vlade Republike Srpske o naseljenim mjestima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se