9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je vaterpoliste Grčke 11:6 u posljednjoj utakmici grupe C Svjetskog prvenstva u Mađarskoj.

Grci imaju jednak omjer pobjeda kao i Srbija, ali u ovom duelu ipak nisu mogli mnogo učiniti, iako su veoma dobro ušli u utakmicu, i igrali go za golom sve do kraja prvog poluvremena.

Ovaj meč je bio bitan za obje ekipe jer je odlučivao o tome ko će direktno u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Prvi napad na utakmici pripao je Grcima, ali je prvo vođstvo ostvarila Srbija golom Dušana Mandića. Godijanis izjednačava tokokm sljedećeg napada.

Prva četvrtina završena je rezultatom 2:1, a drugi gol za Srbe postigao je Filip Filipović.

Joanis Delakas donio je Grčkoj prvo vođstvo od 3:2. Međutim, to je bilo kratkog daha, jer Dušan Mandić uzvrća i daje svoj drugi gol na utakmici. Filip Filipović zabija za 4:3.

Druga četvrtina je završena u korist Srba, 5:4. U trećoj četvrtini Srbi su uspjeli da se „odvoje“ i ostvare značajniju razliku u golovima.

Duško Pijetlović donosi Srbiji najveću prednost od 8:4. To je bio konačni rezultat treće četvrtine u kojoj Grci nisu nijednom zatresli mrežu gola Srbije.

U posljednjoj četvrtini Grcima je dosuđen peterac koji je realizovao Fontulis. Sava Ranđelović postiže prvi gol i vraća Srbiju na plus četiri. Dušan Mandić sa devet metara zabija za 10:5.

Grcima je dosuđen još jedan peterac, koji je i ovaj put uspješno izveo Fontulis te smanjio vođstvo Srbije. Milan Aleksić daje posljednji gol na utakmici i postavlja konačni rezulat od 11:6.

U trećem kolu skupine D grupne faze Svjetskog prvenstva u Budimpešti hrvatski vaterpolisti pobijedili su Japan sa 16:6 (5:1, 5:3, 4:1, 2:1), što im je treća pobjeda na turniru.

Nakon pobjeda nad SAD-om i Rusijom, izabranici Ivice Tucka su ovim trijumfom osigurali prvo mjesto u grupi, koje vodi direktno u četvrtfinale.

U njemu Hrvatsku vjerovatno čeka Italija. Japance je načeo Andro Bušlje, da bi ubrzo bilo 4:1, a do kraja je to bila revijalna utakmica u kojoj su Barakude pobijedile s 10 golova prednosti.

Najefikasniji u Hrvatskim redovima bili su Fatović, Lončar, Joković i Sandro Sukno, koji su zabili po tri gola, dok je kod Japana najbolji bio Atsui Arai sa dva pogotka.

U drugoj utakmici D grupe SAD je pobijedio Rusiju sa 14:11 (6:1, 3:5, 3:1, 2:4).

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se