18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Uništavanje komaraca jutros odgođeno zbog lošeg vremena

ZVORNIK – Uništavanje odraslih formi komaraca sa zemlje metodom hladnog i toplog zamagljivanja jutros nije vršeno prema rasporedu zbog lošeg vremena, potvrdio je Srni Stefan Perić, predstavnik zvorničke firme „Sanitacija“ koja na teritoriji grada Zvornika obavlja ovaj posao.

Perić je rekao da će uništavanje komaraca biti nastavljeno u večernjem terminu prema planu, odnosno biće sprovedeno od naselja Čelopek prema Šljunkari, Tršiću, pa do naselja Ekonomija, Ulice i Cer.

On je dodao da će se aktivnosti uništavanja komaraca na lokacijama, koje jutros nisu tretirane, odnosno od naselja Meterize prema Karakaju do Zlatnih Voda i Šćemlije, biti obavljene sutra ujutro u predviđenom trerminu.

Perić je podsjetio da je uništavanje odraslih formi komaraca počelo sinoć i da je obavljeno na lokacijama naselja Zelinje, Drinjača, Jošanica i Divič do Meteriza.

„Sutra će u večernjim časovima biti obuhavćena sva naselja od Kozluka do Branjeva i Pilice, dok će u subotu, 22. jula, biti preduzete korekcije na pojedinim mjestima, ukoliko bude neophodno“, rekao je Perić.

Perić je podsjetio da se uništavanje odraslih formi komaraca vrši na zvorničkom području na površini od oko 2.500 hektara.

Gradska uprava Zvornik prije početka tretmana uništavanja komaraca upozorila je stanovništvo, a naročito osobe sa alergijama, kao i srčane bolesnike, da se sklone za vrijeme zamagljivanja, te da zatvore prozore na stambenim objektima.

Izlazak se preporučuje nakon nestanka magle, a vozači se mole da za vrijeme zamagljivanja zaustave vozila zbog otežane vidljivosti na putu.

Vlasnicima pčela preporučeno je da pčelinjake drže zatvorene sve do potpunog nestanka magle iz područja djelovanja biocida u naselju.

Stanovništvo je o rasporedu dezinsekcije obaviješteno i putem oglasnih tabli u mjesnim zajednicama.

Prije petnaestak dana izvršeno je uništavanje larvi komaraca, a ukupno će za ove namjene iz gradskog budžeta u ovoj godini biti izdvojeno oko 21.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se