8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

U Milićima otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište

MILIĆI – U Milićima su danas otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište u okviru Specijalističkog medicinskog centra Kompanije „Bokist“. 

Specijalna hirurška bolnica i porodilište prostiru su na oko 750 metara kvadratnih površine, a u njihovu adaptaciju i opremanje „Boksit“ je investirao oko 1.350.000 KM.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je na otvaranju da je ovo dokaz da saradnja Vlade i kompanija, kao što je „Boksit“, može biti i u zdravstvenom sektoru.

„Mi smo 2015. godine u zakonu omogućili da ovakve kompanije, koje imaju mogućnost, socijalnu odgovornost i želju, mogu da otvaraju i zdravstvene ustanove“, podsjetio je Bogdanić.

Bogdanić je pohvalio rukovodstvo „Boksita“ koje je odlučilo da u novootvorenom porodilištu ne naplaćuje porođaje, te da očekuje da radi punim kapacitetima.

On je ocijenio da će stanovnici Milića i cijele ove regije sada imati još kvaliteniju zdravstvenu zaštitu.

Predsjednik Kompanije „Boksit“ Rajko Dukić istakao je da je za rad ove ustanove obezbijeđeno stručno osoblje, u statusu stalno zaposlenih ili zaključivanjem ugovora o pružanju zdravstvenih usluga.

„Imamo zaključene ugovore sa značajnim privrednim subjektima i drugim institucijama u regiji o pružanju zdravstvenih usluga, a s razlogom očekujemo da ćemo dobiti sve potrebne dozvole i registrovati se, odnosno zaključiti ugovor sa Fondom i time zvanično ući u mrežu zdravstvenih ustanova u Srpskoj“, naglasio je Dukić.

On je izrazio želju da ovaj medicinski centar ima dobru saradnju sa svim zdravstvenim ustanovama.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se