20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Teksas vraća batine u školu, ne slušaš – jedan udarac

Tri škole u američkoj državi Teksas saglasile su se da uvedu batine kao vid kažnjavanja neposlušne djece, prenio je britanski list „Independent“.

Kako se navodi u tekstu, radi se o školama koje pohađaju djeca od četiri do 18 godina.

Za kažnjavanje su propisana jasna pravila- učitelji i nastavnici moći će da koriste drvenu palicu kako bi kaznili neposlušne učenike.

Svaki učenik dobiće po jedan kazneni udarac za svaku neposlušnost, kao na primjer za kršenje pravila ponašanja u učionici ili za neslušanje učitelja.

Kako navodi „Independent“, roditelji će dobiti upitnik koji bi trebalo da popune, a u kom će im bitipostavljeno pitanje da li žele da njihova djeca budu na ovaj način kažnjena.

Batine će dobijati samo ona djeca čiji roditelji pristanu da taj vid kažnjavanja neposlušne djece.

Učitelj iz jedne od te tri škole Andrej Amaro kaže da se nada da će ovo biti efektivniji način vaspitavanja djece uzrasta od 4 do 12 godina, nego stavljanje u pritvor i, kako je naglasio, vjeruje u ovaj način rada koji se primjenjivao i dok je on išao u školu.

Navodno će samo vaspitači i direktor škole moći da šibaju učenike, a svaka škola će voditi statistiku o broju udaraca kako bi se izvršila evaluacija nanovo uvedene vaspitne mjere.

(B92)

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se