20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

SDS: Osloboditi RTRS od zloupotreba

BANJALUKA – Srpska demokratska stranka /SDS/ saopštila je da ima posebnu odgovornost i obavezu da „oslobodi“ Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/ od „zloupotreba i kontrole jedne partije i jednog čovjeka“ da bi ovaj medij, koji je „SDS stvarao u najtežim vremenima“, ponovo postao istinski javni servis svih građana. 

SDS poručuje da propaganda ne može sakriti činjenicu da je generalni direktor RTRS-a Draško Milinović „potpuno finansijski uništio RTRS“, čije su obaveze trenutno za četiri miliona KM veće od ukupne imovine javnog servisa.

U saopštenju se navodi da je RTRS „partijski megafon vladajuće stranke“, koji služi za propagandu kakva je viđena „još samo u Sjevernoj Koreji“.

SDS ističe da SNSD i RTRS „godinama uporno ponavljaju laži o Sorošu, obojenim i narandžastim revolucijama da bi diskreditavali opoziciju i skrenuli pažnju građana i javnosti sa organizovanog kriminala, finansijskog kolapsa i ogromnih problema u Republici Srpskoj“.

SDS je poručio da će SNSD-u i RTRS-u „priuštiti zadovoljstvo da svoje posljednje navode dokažu na sudu“.

„Kada već govore o prenosu nadležnosti, pozivamo /lidera SNSD/ Milorada Dodika i SNSD da sankcionišu svoje poslanike koji su glasali za osnivanje Suda i Tužilaštva BiH i da kažu koje je nadležnosti Nikola Špirić vratio tokom osmogodišnje vladavine Savjetom ministara i četvorogodišnjeg predsjedavanja Predstavničkim domom“, navodi se u saopštenju.

SDS dodaje da je opozicija iza Špirića i SNSD-a u Savjetu ministara zatekla samo „kriminalne ugovore i namještene tendere“, te da je procesuiranje tih afera pravi razlog „dreke SNSD-a i RTRS-a“.

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ danas je saopštio da ne prestaju napadi na predsjednika Srpske Milorada Dodika, predsjednika Vlade Željku Cvijanović i Radio-televiziju Republike Srpske, te da finansije za još jedan pokušaj uništenja institucija Srpske zasad iznose pet miliona dolara.

SNSD ističe da SDS, PDP i Ćamil Duraković istim rječnikom napadaju RTRS, te da to nikoga ne čudi „jer su takozvanom Savezu za promjene isti pokrovitelji i naredbodavci“.

„Soroševa ekipa iz Makedonije preselila je na teren Republike Srpske, iako im je centar Podgorica. Finansije za još jedan pokušaj uništenja institucija Republike Srpske, zasad iznose pet miliona dolara“, navedeno je u saopštenju.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se