12 C
Zvornik
23. април 2024.

Sanirane kritične dionice puta Bratunac-Skelani-Zeleni Jadar

BRATUNAC – Preduzeće „Zvornik-putevi“ završilo je redovno godišnju sanaciju kritičnih dionica regionalnog puta Bratunac-Skelani i Skelani-Zeleni Jadar. 

To je poboljšalo bezbjednost saobraćaja na ovom putu na kome još ima suženih dionica kojima se vozi samo jednom kolovoznom trakom jer još nije obavljena rekonstrukcija puta, odnosno njegovih dijelova na mjestima gdje su se pojavili odroni i klizišta prilikom poplava 2014. godine.

Na ovim putnim pravcima bilo je više oštećenih dionica na kojima su bile rupe i asfalt ispucao zbog ekstremno niske temperature prošle zime i kišovitog proljeća. Put je bio postao opasan za saobraćaj i nije bila zadovoljavajuća bezbjednost učesnika u saobraćaju, ali ni vozila.

Direktor „Zvornik-puteva“ Jelenko Vasić kaže da je put Bratunac-Skelani bio u lošem stanju i da je obavljena nužna sanacija, ali da je neophodno da se obavi generalna rekonstrukcija tridesetak kilometara ovog puta od Bjelovca do Skelana.

On ističe da na ovom putnom pravcu kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača i dalje postoje oštećene dionice, odnosno put je sužen na više lokacija usljed klizišta i odrona nastalih prilikom poplava 2014. godine, što zahtijeva značajna ulaganja i stručnu rekonstrukciju oštećenih dionica tih puteva.

Vasić naglašava da je postojala kreditna linija Svjetske banke za sanaciju puta Drinjača-Bratunac-Skelani i da su o potrebi njegove rekonstrukcije upoznali Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“ koje upravlja putevima u Srpskoj i očekuju odgovor i obezbjeđenje sredstava za kompletnu rekonstrukciju ovog puta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se