14.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Renoviran objekat za otvaranje tekstilnog pogona

SREBRENICA – Načelnik Odjeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove opštine Srebrenica Bojan Josipović rekao je Srni da je završeno renoviranje i preuređenje zgrade stare škole u Skelanima, u kojoj treba da bude otvoren proizvodni pogon tekstilne industrije. 

Građevinski radovi na ovom objektu finansirani su sredstvima koja je Vlada Srbije prije skoro dvije godine poklonila Srebrenici za infrastrukturne i projekte zapošljavanja, a riječ je o iznosu od tri miliona evra.

Josipović je naveo da će investitor iz Srbije pokrenuti tekstilnu proizvodnju u Skelanima i da će u tom pogonu zaposlenje dobiti oko 20 radnika.

On pojašnjava da će dio zgrade i dalje koristiti Udruženje pčelara „Skelanka“ za pakovanje meda.

Govoreći o stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta, Josipović ističe da je opština ostvarila kontakte sa više inostranih investitora zainteresovanih za ulaganja na srebreničkom području i da se očekuju višemilionska ulaganja u privredni razvoj u naredne tri godine.

Prema njegovim riječima, to treba da dovede do pokretanja novih proizvodnih pogona u kojima će zaposlenje dobiti oko 250 radnika, a indirektno će biti zaposleno još oko 500 ljudi.

Predviđa se otvaranje pogona za preradu mesa, mlijeka i drveta, ali i za proizvodnju LED rasvjete, konfekcije i solarnih kolektora.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se