10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

Privodi se kraju izgradnja najsavremenijeg dječijeg vrtića u Srpskoj (video)

Zvornička kompanija Alumina jedan je od svjetlih primjera privrede Srpske.

Nedaleko od upravne zgrade Alumine privodi se kraju izgradnja najsavremenijeg dječijeg vrtića u Srpskoj u kojem će od jeseni boraviti oko 200 djece radnika kompanije. Za ovu značajnu investiciju, kompanija je izdvojila 2,3 miliona maraka, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Danas u zvorničkoj Alumini radi dvadesetak radnika koji su dio svog djetinjstva proveli u nekadašnjem obdaništu tada fabrike glinice „Birač“, koje je radilo do posljednjeg rata. Nemanja Mićić jedan je od njih.

On kaže da ga vezuju lijepa sjećanja i uspomene na druženje u tim najranijim danima djetinjstva, te smatra da će i buduće generacije uživati u ovom vrtiću koji će biti savremeno opremljen.

Izgradnja novog vrtića u krugu kompanije najviše je obradovala mlade bračne parove. Svoje radne zadatke obavljaće spokojnije, znajući da su njihovi mališani u neposrednoj blizini.

Ljiljana Gojković kaže da joj vrtić, kao majci, puno znači, zato što će njeno dijete biti u blizini i na sigurnom.

Novi vrtić je površine 1.400 metara kvadratnih imaće pet cjelina, sa medicinskim, ekonomskim i tehničkim blokom i deset prostorija za boravak mališana, a imaće i dvije velike igraonice u dvorištu.

Prema riječima Milorada Motike, predsjednik Upravnog odbora Alumine, vrtić će raditi i produženo po potrebi, da bi radnici kompanije mogli bez brige da povjere svoju djecu na čuvanje.

Izgradnja vrtića bi trebalo da bude završena do početka nove školske godine, kada će vrtić svoja vrata širom otvoriti mališanima radnika Alumine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se