18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Požari u Crnoj Gori pod kontrolom

PODGORICA – Požari na teritoriji Crne Gore su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo, saopšteno je iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Crne Gore. 

Požar na Solilima u opštini Tivat je skoro u potpunosti lokalizovan. Švajcarski helikopter „super puma“ je od jutros operativan na tom području, gdje će nastaviti da dejstvuje do kraja dana.

U Konjevićima je jedan krak požara lokalizovan intervencijom ukrajinskog aviona, dok je drugi krak od Konjevića ka Vidovom vrhu još aktivan, ali ne ugrožava stanovništvo i objekte.

„Vazduhoplovi će nastaviti da dejstvuju u toj oblasti do kraja dana“, poručuju iz Direktorata.

Požar u Zagaraču u opštini Danilovgrad skoro je u potpunosti lokalizovan intervencijom iz vazduha, koja će biti nastavljena i u popodnevnim časovima.

Na tom području djelovali su izraelski avioni, te dva vazduhoplova Avio-helikopterske jedinice MUP-a Crne Gore.

U opštini Cetinje i dalje su aktivni požari u Katunskoj nahiji, i to u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama.

Požar u predjelu Rvaši-Carev Laz je lokalizovan, ali vatrogasci i dalje dežuraju na toj lokaciji.

U opštini Nikšić, u predjelu Banjana, Javorka i Tovića, aktivno je nekoliko manjih požara na nepristupačnim lokacijama, koji ne ugrožavaju stanovništvo i objekte.

U opštini Bar aktivan je manji požar na Kameničkom mostu, dok na teritoriji Podgorice, Ulcinja, Budve i Kotora nema aktivnih požara, pa pripadnici Službe zaštite i spašavanja Kotor pomažu kolegama na Luštici.

Dva hrvatska kanadera su jutros intervenisala u pograničnom pojasu oko Debelog brijega, a očekuje se da će popodne intervenisati na Luštici.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se