9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Potpisani ugovori u okviru Omladinske banke Zvornik

ZVORNIK – Danas su predstavnici pet neformalih grupa sa područja grada Zvornika potpisali ugovore o dodjeli i korištenju bespovratnih novčanih sredstava za projekte koji će se realizovati u okviru „Omladinske banke Zvornik“. Sredstva za fond Omladinske banke obezbjeđuju Fondacija „Mozaik“ i Grad Zvornik.

Za realizaciju pet projekata biće izdvojeno ukupno 21.725 KM od čega Grad Zvornik učestvuje sa 7.200 KM, Fondacija sa 4.800 KM, dok je 9.725 KM doprinos lokalne sredine.

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović zahvalio se Fondaciji „Mozaik“ na dosadašnjoj saradnji istakavši da se uz njihovu podršku i ove godine realizuju projekti koji su od značaja za širu zajednicu.

– Na području grada Zvornika realizuje se pet projekata i to u mjesnoj zajednici Lokanj izgradnja tribina na fudbalskom stadionu, u Križevićima opremanje Omladinskog centra, potom uređenje čekaonice za pacijente u zvorničkoj Bolnici, te u Tehničkom školskom centru nabavka opreme za informatički kabinet i pokretanje sekcije programiranja, a u SŠC „Petar Kočić“ uređenje prostora za korištenje slobodnog vremena u prirodi. Svi ovi projekti značajni su za širu zajednicu i želio bih da ih sljedeće godine bude još više. Takođe, jako smo ponosni na prošlogodišnje projekte mladih Zvorničanki koji su finansirani sa po 18.000 KM i danas su one pokrenule vlastite biznise – rekao je Ivanović.

Belma Rizvanović ispred Fondacije „Mozaik“ izrazila je zadovoljstvo jer su projektni prijedlozi jako dobri, te napomenula da je rok za realizaciju 15. septembar.

– Mladi ljudi koji su se prijavili na konkurs Omladinske banke za društveno inovativne ideje prošli su našu etapu učenja, a potom na inovacijskom turniru još poboljšali svoje ideje i prošli sve uslove da im se kroz Omladinsku banku odobre projekti. Saradnja sa Gradskom upravom Zvornik traje već devet godina. Nastavljamo kroz dvogodišnji memorandum da sarađujemo sa Gradom Zvornikom i sljedeću godinu i mislim da se u Zvorniku razvija jako lijepa priča u koju je sve više mladih uključeno – istakla je Rizvanovićeva.

U proteklih devet godina kroz Omladinsku banku Zvornik finansirano je preko 50 projekata ukupne vrijednosti preko 130.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se