24.3 C
Zvornik
16. април 2024.

Na neobičan način pokazali da je fer-plej iznad svega

FOČA – Pred početak utakmica, kada žele da promovišu zajedništvo i fer-plej, fudbaleri dvije ekipe obično se fotografišu zagrljeni, a sa neobičnog turnira u uličnom fudbalu u Foči stiže i neobičan vid promocije te dimenzije fudbalske igre. 

U jednom od susreta osmine finala sastali su se „snagatori“ iz ekipe „Progres“, momci poznati po treniranju u teretani na otvorenom, i dječaci iz ekipe „Vranovina“.

Mlade fudbalske nade iz Foče, članovi mlađih selekcija Fudbalskog kluba „Sutjeska“, među kojima je i jedan član omladinske škole Fudbalskog kluba „Partizan“ iz Beograda, pred osminu finala našli su se u rukama svojih snažnih i korpulentnih protivnika, pa je nastala neobična fotografija koja na najljepši način pokazuje smisao i suštinu ovog turnira.

Meč je protekao u sportskom nadigravanju, bez grubih poteza, a sa ubjedljivih 5:0 slavili su dječaci iz ekipe Vranovina.

Turnir u uličnom fudbalu „Samoborska“, na kojem ove godine učestvuje rekordnih 45 ekipa, po mnogo čemu je specifičan, ali ga više od svega krase fer-plej i pozitivna atmosfera, kako na terenu, tako i na tribinama.

Najmasovniji sportski događaj u Foči, koji se igra na košarkaškom terenu u neobičnom ambijentu i po neobičnim pravilima, završava se večeras polufinalnim susretima, mečom za treće mjesto i velikim finalom, nakon čega će biti organizovan rok koncert.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se