14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Na deponiji smeća u Karakaju u toku saniranje požara natapanjem

ZVORNIK – Na deponiji smeća u Karakaju u subotu u kasnim večernjim časovima izbio je požar.

Odmah po dojavi, oko ponoći, na lice mjesta izašli su pripadnici zvorničke Profesionalne vatrogasne jednice koji su do nedelje ujutro ugasili otvoreni plamen.

Međutim, vatra je ušla u tijelo deponije i u nedelju ujutro ponovo se aktivirala pa je gašenje trajalo i tokom jučerašnjeg dana.

U gašenju je učestvovalo oko 25 vatrogasaca i pripadnika AD „Vodovod i Komunalije“ uz angažovanje dva vatrogasna vozila i cisterna komunalnog preduzeća, te pumpe koja koriste vodu iz rijeke Drine.

Do jutros je sanirana nadzemna vatra, ostala je vatra koja tinja unutar deponije, a u akciju gašenja uključili su se i radnici Civilne zaštite sa još dvije pumpe.

Prema riječima Saše Ilića, zamjenika starješine Profesionalne vatrogasne jedinice, gašenje je nastavljeno natapanjem, što je jedini način u ovakvim situacijama.

„Do sada je ugašen požar na trećini zahvaćene površine, a obzirom da nema otvorenog plamena, mnogo je manja količina dima. Nema opasnosti da će se požar proširiti izvan deponije i prema našim procjenama, požar će biti saniran u toku sutrašnjeg dana“, kaže Ilić.

Uzrok požara nije poznat.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se