13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Mandić: Nastavak progona opozicije

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić ocijenio je da je zahtjev za skidanje imuniteta još četvorici poslanika ovog opozicionog saveza politički montirani proces, te da se nad DF nastavlja teror, kojim „koordiniše lider Demokratske partije socijalista /DPS/ Milo Đukanović“. 

„Pritjerani smo uz zid akcijom tajnih službi, tužilaštva, dakle svih onih službi kojim koordiniše Đukanović“, rekao je Mandić na sjednici skupštinskog Administrativnog odbora na kojoj se razmatra zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva za davanje odobrenja za pokretanje krivičnog postupka protiv četvorice poslanika DF-a.

On kaže da „na sjednicu Odbora nisu došli da bi rušili bojkot parlamenta, već radi samoodbrane“.

Mandić je najavio da će doći na plenarnu sjednicu Skupštine da bi javnost i potpredsjednik SAD Majk Pens vidjeli koliko je parlament ponižen.

Kolegama iz vladajuće većine Mandić je poručio da će im se DF snažno suprotstaviti i da im neće dozvoliti da ih ponize.

Mandić je od predsjednika Adminstrativnog odbora Luiđa Škrelje zatražio da prekine sjednicu i da pozove nekog iz Tužilaštva ili vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, što je odbijeno uz obrazloženje da to nije neophodno.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević saopštio je da se danas na sjednici Odbora brani ustavni poredak i država Crna Gora.

„Parlament je snažan ako je sposoban da se odupre drugim granama vlasti. Oni koji glasaju za hapšenje svojih kolega trebalo bi da se zabrinu šta njih može snaći kad ne budu na vlasti“, poručio je Medojević.

U skupštinskom holu danas je pojačano prisustvo obezbjeđenja.

Ukidanje imuniteta četvorici poslnika DF-a traži se zbog incidenata koji se desio u holu Skupštine Crne Gore 15. februara, nakon što je parlament ukinuo imunitet Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Mandić i Knežević su osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore, izvršenog putem podstrekavanja, 16. oktobra 2016. godine.

(SRNA)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se