23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Lazić: Da osvojimo zlato na EP i obradujemo celu Srbiju

Novi kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić izjavio je da bi odlazak na Evropsko prvenstvo i osvajanje zlatne medalje bila kruna karijere, poslije velikih uspjeha na klupskoj sceni i titula sa crveno-bijelima.

Lazić se nalazi na spisku od 17 kandidata za nacionalni tim, a ulaskom među 12 igrača prvi put bio nosio dres Srbije na velikom takmičenju.

„Odlazak u Tursku i uspeh na prvenstvu bi bila kruna karijere za mene, sezonu bih završio na najbolji mogući način. Nadam se da je sada vreme za zlato posle srebra na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, daćemo sve od sebe da se popnemo na krov Evrope“, rekao je Lazić Tanjugu.

Borbeni 28-godišnji košarkaš smatra da pored Srbije postoji mnogo pretendenata za zlato na kontinentalnom šampionatu.

„Ima dosta konkurenata, u grupi smo sa domaćinom Turskom, biće jako teško. Dosta reprezentacija dolazi u jakim sastavima i visokim ambicijama. Isto tako i mi znamo šta želimo i zbog čega idemo u Istanbul, daćemo sve od sebe da obradujemo celu zemlju“.

Lazić ističe da ima ogroman motiv da zaigra u dresu selekcije Srbije.

„Pričati o motivu je suvišno, posle sezone kakvu sam imao u Zvezdi dobiti poziv u reprezentaciju i biti deo ovakvog tima Srbije je čast. Imam priliku da budem među 12 košarkaša i to mi daje veliku motivaciju“.

Kako je istakao, selektor Aleksandar Ðorđević mu je poručio da igre iz Crvene zvezde prenese u državnu selekciju.

„Pričali smo pre okupljanja, o planu priprema i ostalim stvarima, nema tu nikakvih novina. Jednostavno, rekao mi je da ono zbog čega sam dobio poziv donesem u reprezentaciju“, zaključio je Lazić, uz konstataciju da trenutno ne želi da priča o Zvezdi jer je u potpunosti fokusiran na obaveze u reprezentaciji.

Evropsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 17. septembra, a Srbija se nalazi u D grupi sa Turskom, Rusijom, Letonijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se