23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kolone na graničnim prelazima

SARAJEVO – Pojačana je frekvencija vozila na većini graničnih prelaza. Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se oko sat i po, a na prelazu Gabela polje do jedan sat.

Na prelazima Bosanski Brod i Gradiška na izlazu iz BiH čeka se 30 do 40 minuta. Na graničnim prelazima Ivanica i Bijača nema dužih zadržavanja na izlazu iz BiH, ali se kolone formiraju na ulazu u Hrvatsku. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na putevima u BiH danas se saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. U danima vikenda smanjen je obim sanacionih radova, ali upozorava se na privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Izdvajaju se putni pravci: M-17 Vrapčići-Bišće Polje, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Do 13.30 sati, zbog deminerskih radova, na dionici magistralnog puta M-6 Stolac-Ljubinje dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Zbog održavanja manifestacije “507 Dani Ajvatovice” danas će, u vremenu od 16 do 17 sati doći do obustave saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu (od zgrade Pošte do BP INA). Iz istog razloga, večeras do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona, saopšeno je iz BIHAMK-a.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se