5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Damask traži odgovornost za razaranja

DAMASK – Sirija traži da Amerika i njeni saveznici plate za uništenje infrastrukture i da snose pravnu odgovornost za nelegitimno bombardovanje civila, navodi se u pismima stalne misije Sirije u UN adresirane na generalnog sekretara UN Antonija Guteresa i predsjedavajućeg Savjeta bezbjednosti Kineza Lija Đieija.

„Sirijska Vlada insistira da napadi moraju prestati i da članice ove nelegitimne koalicije moraju snositi političku i pravnu odgovornost za uništenje infrasdtrukture u Sirijskoj Republici“, ističe se u pismu stalne misije.

U pismu se ističe da udari iz vazduha koalicije predvođene SAD i dalje „uzimaju više stotina života nedužnih sirijskih civila“ i da su u bombardovanjima skoro potpuno uništene kuće i vitalna infrastruktura.

Sirijska stalna misija u UN je kao primjere uzela dva nedavna udara tokom kojih su koalicioni avioni uništili naftna i gasna postrojenja.

Damask, takođe, ukazuje i na bombardovanje izvršeno 27. maja na selo Hasu Albu Auf u provinciji Hasakah gdje su potpuno uništene brojne kuće, a poginulo je najmanje osam civila, uglavnom djece.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se