18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Dačić: Srpska je najvažniji nacionalni interes Srbije

Predsjednik Socijalističke partije Srbije /SPS/ Ivica Dačić poručio je danas u Banjaluci da je za njegovu partiju i Srbiju najvažniji nacionalni interes očuvanje, jačanje i stabilnost Republike Srpske u kojoj živi milion Srba.

“Imamo pravo da sarađujemo i ekonomski razvijamo Republiku Srpsku. To nam je zagarantovano Dejtonskim mirovnim sporazumom”, rekao je Dačić obraćajući se na Kongresu Socijalističke partije /SP/ u Banjaluci.

On je istakao da je važna politička stabilnost u Republici Srpskoj, jer bi u suprotnom bio ugrožen opstanak srpskog naroda u BiH.

Dačić kaže da je u Republici Srpskoj važna saradnja SP i SNSD-a ali je neophodan i nastavak saradnje institucija Srbije i Republike Srpske.

On je naveo da Srbija na putu ka EU nikada neće voditi antirusku politiku.

Govoreći o saradnji SPS-a i SP, Dačić je podsjetio da su ove dvije partije sarađivale u vrijeme stvaranja Republike Srpske, te da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Predsjednik SP Petar Đokić rekao je da je danas čast biti član ove partije.

“Čast mi je što sam vaš i što ste moji. Čast mi je što našem kongresu prisustvuju drugovi iz SPS-a predvođeni Ivicom Dačićem, a zahvalan sam što je s nama i lider SNSD-a Milorad Dodik”, rekao je Đokić otvarajući Kongres.

Kongresu prisustvuju i predstavnici DNS-a, Ujedinjene Srpske, predsjednik Saveza za demokratsku Srpsku Dragan Kalinić, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić, predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada, te predstavnici Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se