23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Cvijanović: Treba razgovarati o trasi brzog puta Sarajevo-Beograd

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da se mora razgovarati o trasi brzog puta Sarajevo-Beograd, a da je za Srpsku prioritet trasa koja je definisana u transportnoj strategiji Srpske.

„I dalje podržavam priču da treba da se razgovara, da se utvrđuju određeni prioriteti, a svi smo rekli da nam je to prioritet. Onda se moramo i ponašati na taj način“, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je navela da ne zna da li Turska ima nekog uticaja na izbor trase, te poručila da bi ta zemlja mogla iznijeti konkretniji stav kada je riječ o načinu njihove podrške, koju su najavili.

Upitana za dogovor Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Srpske sa „Mitalom“ Prijedor u vezi sa koncesionim naknadama, premijer Srpske je rekla da bi dogovor postao zvaničan o njemu treba da bude upoznata Vlada, te da će javnost biti obaviještena kada se to desi.

Ona je navela da se sprovode procedure za nabavku multifunkcionalnog helikoptera, koji će biti i u funkciji gašenja požara.

Cvijanovićeva je podsjetila da je o tome raspravljano u Narodnoj skupštini Srpske, te ponovo negirala navode opozicije da će letjelica služiti za „vozikanje funkcionera“.

„Kamo sreće da imamo i mi i Federacija BiH na više lokacija takve letjelice“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je negirala i priče da se u ministarstvima nabavljaju „nove limuzine“, te podsjetila na zaključak Vlade da svi automobili koji su kupljeni prije 2010. godine idu u proceduru postepene zamjene, što se upravo dešava.

Premijer Srpske je rekla da sve ima svoj rok trajanja i smatra da su ti troškovi opravdani, te da neće svako auto biti zamijenjeno, već ono koje je potrebno mijenjati.

Odgovarajući na pitanje sa koje pozicije budžeta će Vlada Srpske intervenisati za 500.000 KM prema budžetu opštine Vlasenica, ona je rekla da može intervenisati sa različitih pozicija, poput budžetske rezerve.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se