14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Urednik na slovenačkoj televiziji dobio otkaz zbog Tompsona?

Igor Pirkovič, urednik emisije “Tednik” na slovenačkoj nacionalnoj televiziji navodno je dobio otkaz nakon što je u svojoj emisiji pustio sporni prilog o Marku Perkoviću Tompsonu.

Namjera priloga je bila da Tompson objasni optužbe do kojih je došlo na njegov račun oko otkazivanja njegovog koncerta u Mariboru.

Do problema je došlo jer je Pirkovič “Tompsona predstavio nekritično i jednostrano kao velikog domoljuba”, piše portal Slovenske novice.

Tada su se putem Fesbuka novinari i uredništvo emisije “Tednik” ogradili od priloga, a odgovornost prebacili na Pirkoviča.

“U javnosti, ali i na sjednici Programskog vijeća RTV Slovenija odgovornost se stavlja na teret cijeloj redakciji “Tednika”. Naglašavamo kako je prilog isključivo autorsko djelo urednika “Tednika”, Igora Pirkoviča. Pri njegovoj izradi nije učestvovao niko drugi iz uredništva”, saopštili su novinari i urednici emisije “Tednik”.

Stoga je programsko vijeće RTV Slovenije došlo do zaključka kako je Pirkovič prekršio načela nepristranosti, vjerodostojnosti, odgovornosti i pravednosti i uručilo mu otkaz.

Podsjetimo, Tompson je trebao održati koncert 20. maja u Mariboru, ali je koncert zabranjen zbog prevelikog rizika.

(Index.hr)

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se