5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Upozerenje – u petak ekstremno visoke temperature

Za područje Sarajeva, Banjaluke, Mostara i Trebinja Meteoalarm je izdao žuto upozorenje na ekstremno visoke temperature vazduha koje je na snazi u petak.

Žuto upozorenje je izdato za Bihać i Prijedor, ali zbog mogućnosti grmljavine i povremenih pljuskova. Ovo upozorenje se izdaje za vremenske prilike koje se nisu neuobičajene, ali se građani pozivaju na oprez zbog moguće izloženosti meteorološkim rizicima.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u petak će u zemlji preovladavi sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne i u večernjim satima mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima BiH. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 10 i 15, na jugu od 15 do 19, a najviša dnevna većinom između 27 i 31, na jugu do 34 stepena Celzijusovih.

U Sarajevu će maksimalna temperatura zraka iznosti 32 stepena, a slično će biti u Banjaluci, dok će se u Mostaru i Trebinju maksimalne temperature kretati između 32 i 34 stepena. U subotu će na jugu BiH biti umjereno oblačno. U većem dijelu zemlje prijepodne pretežno oblačno, ponegdje sa kišom ili pljuskovima. Poslijepodne djelimično smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura vazduha između 13 i 17, na jugu od 16 do 20, a najviša dnevna većinom između 20 i 25, na jugu od 28 do 32 stepena.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se