10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

SNSD i SDS sve bliži dogovoru u Srebrenici

SREBRENICA – Srpske političke partije u Srebrenici, prije svih SDS i SNSD, započele su juče razgovore s ciljem da ponovo dogovore većinu koja je pukla prije tri mjeseca.

„Razgovara se na svim nivoima i blizu smo dogovora. Moje mišljenje je da sve treba uključiti u većinu srazmjerno rezultatu koji je postigao na izborima i da se bavimo stvarima koje će donijeti neki napredak“, rekao je Momčilo Cvjetinović, predsjednik Opštinskog odbora SDS-a, dodajući da je suludo pričati o politici, većini ili bilo čemu drugom u situaciji kada se samo pet đaka srpske nacionalnosti upisalo u osnovnu školu u koju je nekada išlo hiljadu djece.

Osim razgovora SDS-a i SNSD-a, koji će biti nastavljeni u subotu, kada se može i očekivati konačni dogovor, ove partije u međuvremenu razgovore vode i s odbornicima SDA, a kako će konačno izgledati većina znaće se već sljedeće sedmice.

„Vidjećemo šta će biti od svega toga. Mi pristajemo na saradnju, ali ne želimo tu većinu da pravimo s odbornicima PDP-a i NDP-a jer su u prethodnom periodu izigrali dogovore i pokazali da se u njih ne može pouzdati“, rekao je Radomir Pavlović, predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a.

Podsjećanja radi, srpske partije u Srebrenici prvobitno su postigle dogovor o zajedničkom djelovanju u Skupštini opštine, međutim to je bilo kratkog daha s obzirom na to da je na sjednici u aprilu formirana nova većina, koju su činili odbornici SDS-a, dio odbornika SDA, odbornici PDP-a, SRS-a, jedan odbornik SDP-a i Pokreta za preokret. Ta nova većina izabrala je i novo rukovodstvo Skupštine opštine, međutim te odluke Vlada RS je kasnije stavila van snage jer je to zasjedanje Skupštine opštine Srebrenica vodila neovlaštena osoba.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se