7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

SKANDALOZNO: Nedeljka Mitrovića, oca poginulog borca, Mektić nazvao narikačom!

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ponovo napada institucije Srpske: predsjednika Republike, Јavni televizijski servis, čak i predstavnike organizacija porodica stradalih u ratu. Nedeljka Mitrovića, koji je u ratu izgubio sina, naziva narikačom Milorada Dodika.

Odlikovao me Radovan Karadžić lično, odgovor je predsjednika Srpske na optužbe Dragana Mektića da je ratni dezerter. Poručuje da je Narodna skupština u ratu odlučila gdje će, kao poslanik, da bude najkorisniji za Srpsku.

– Odlikovan sam kao poslanik u to vrijeme. Moj ratni raspored je bio na aerodromu u Banjaluci, gdje sam bio komandir čete vojne policije. Sredinom rata NSRS, gdje sam bio u manjini, donijela je odluku da svi poslanici od tog trenutka sa ratnim rasporedom, borave u Narodnoj skupštini – dodao je Dodik.

Milorad  Dodik

Poznato je svima i da je tokom rata firma koju sam imao isplaćivala platu za 42 radnika koji su učestvovali u ratu, kaže Dodik, i to znaju svi na području opštine Laktaši.

Mektić danas poručuje da sa optužbama neće stati.

– Јoš jednom neka me Milorad Dodik prozove izdajnikom, odmah ću sutradan organizovati konferenciju za štampu i svaki ću put na konferenciju donijeti papir o njegovom švercu tokom rata koji je radio. A imam papira, hvala Bogu, koliko hoćete – dodao je Mektić.

Dragan Mektić

Mektić se ponovo dotakao priče o stanovima u Dodikovom vlasništvu, u Beogradu. Predsjednika Srpske pita kako je moguće da već 10 godina ta ista dva stana „prodaje“ više puta – prvo da bi kupio poslovni prostor, zatim da bi kćerki riješio stambeno pitanje i na kraju da bi kupio vilu.

– Nemam namjeru da se bavim time. Ko ima namjeru neka ispituje šta želi, sva dokumentacija stoji na uvidu. Prema tome nema potrebe da objašnjavam nešto što sam već objasnio i pokazao. A kada ste prodali stanove? Ugovori postoje, stanovi su prodati prošle godine. Nema ništa novo u tom pogledu – izjavio je Dodik.

Vrhunac izlaganja Mektić je dostigao nazvavši sve pripadnike političke elite lopovima, a onda je počeo da se obračunava sa predsjednicima organizacija proisteklih iz prošlog rata.

– Mitrović ne treba da priča ništa. On je na budžetu, na plati i on je kao ona narikača u Srbiji – kad neko umre, onda da ne bi oni plakali, plate narikaču, e tako i njega dobro platili i on nariče i nariče i nariče – istakao je Mektić.

Sin Nedeljka Mitrovića i danas se vodi kao nestao, a kada ga je otac posljednji put vidio, imao je samo 20 godina. Mitrović kaže da će tužiti Mektića.

– Ovo je duboka uvreda, a kleveta će dobiti sudski epilog – naglasio je Mektić.

Tokom obimnog izlaganja, Mektić se ponovo dotakao RTRS-a. Optužio je televiziju da tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, a na zahtjev Milorada Dodika, nije emitovala nijedan prilog o tome. Arhivska građa ipak pokazuje drugačije.

Mektić je i danas pozivao građane na proteste, ali, kaže, ne na nasilje.

Zbog manjka obaveza u Sarajevu, izgleda, pres konferencija ministra bh. bezbjednosti, građani će se još nagledati.

[mom_video type=“youtube“ id=“6qqkrDfnwyc“]

RTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se