23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Proveo 17 godina u zatvoru zbog zločina dvojnika

Ročard Entoni Džouns oslobođen je iz zatvora nakon 17 godina zbog zločina koji nije počinio, pošto je pronađen čovjek koji nevjerovatno liči na njega.

Osuđen je 1999. godine na 19 godina zbog teške pljačke, ali je uvijek tvrdio da je nevin. Proglašen je krivim za pljačku prodavnice “Volmart“ na osnovu svjedočenja očevidaca, uprkos tome što nije pronađen nikakav fizički dokaz niti DNK trag koji ga povezuje sa zločinom.

Međutim, u zatvoru su mu drugi osuđenici rekli za čovjeka po imenu Riki, koji izuzetno liči na njega, a 2015. godine Džouns je za to rekao „Midwest Innocence Project“, organizaciji koja se bavi oslobađanjem nevino osuđenih.

Grupa je otkrila da Riki živi blizu mjesta zločina u Kanzas sitiju u Kanzasu, dok je Džouns živio u Kanzas sitiju u Misuriju. Džounsovi advokati su takođe tvrdili da je on bio sa svojom djevojkom i njenom porodicom u trenutku pljačke.

„Kada sam vidio fotografiju svog dvojnika, sve mi je odjednom bilo jasno“, istakao je Džouns.

Prošle srijede, svi porotnici na slučaju zajedno sa žrtvom pljačke, pozvani su ponovo na sud. Nakon što su pogledali fotografije obojice ljudi, niko od njih nije više mogao da kaže sa sigurnošću da je Džouns taj koji je počinio zločin.

Na osnovu toga, sudija Kevin Morijariti naredio je puštanje Džounsa iz zatvora.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se