5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Obilić na korak od titule

ZVORNIK – Bokseri Obilića na Vidovdan u posljednjem kolu brane prvu poziciju na tabeli. Mečevi se održavaju u Jezeru, gdje jedino domaćini mogu da ugroze šampionske ambicije naših predstavnika.

U svom debitantskom učešću, kao jedan od najmlađih klubova u zemlji, Obilić je najprije izvanrednim startom u ligi zauzeo prvu poziciju koju čuva do posljednjeg kola.

Kako nam je rekao Mirko Ždralo, trener boraca Obilića, ovo i nije tako uspješna godina za zvornički sport, makar ekipni. Obilić će vjerovatno jedini donijeti šampionski pehar u naš grad.

-Da bi se postigao takav rezultat radilo se mnogo, i na promociji i popularizaciji boksa, ali i na treninzima i mimo njih. Boks je vještina koja se ne uči samo u ringu i sali za vježbanje, nego se dobar borac vaspitava i mimo ringa, da se prema drugima ophodi viteški i postupa umjereno u svakoj životnoj situaciji. Da se odrekne mnogo sitnih užitaka koji samo trenutno čine zadovoljstvo i stvaraju prividno blagostanje. Zato se vršila stroga selekcija i radilo samo sa najboljima. Neki i nisu uspjeli, a neki jesu i još će više napredovati. Zato nemojte da vas začudi ako za koju godinu u svijetu vrhunskog boksa sretnete imena naših mladih sugrađana. Mi smo svih ovih godina stvarali šampione i trudićemo se da i u narednim godinama oni to i ostanu. Ovo je bila teška borba i velika pobjeda prvenstveno za naš klub, ali i za naš grad i sve one koji se smatraju djelom njega. Zato u srijedu stegnite palčeve i poželite našim šampionima sreću, znanje, vještinu i disciplinu već imaju. Borili smo se u prethodnoj godini sa vrhunskim i pravim protivnicima, sa finansijskim problemima i teškim uslovima trnjniranja.Zato je uspjeh još veći i zato su naši šampioni zaslužili da ih u četvrtak dočekamo – rekao nam je Ždralo .

Sportski pozdrav obilići i srećno u srijedu, na Vidovdan koji u somboličkom smislu, s obzirom na ime našeg kluba, ima još veći značaj i potrebu za pobjedom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se