14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Nema više blokade računa „Alumine“

ZVORNIK – Osnovni sud u Zvorniku proslijedio je danas kompaniji „Alumina“ dopis privrednog društva „Pavgord“ iz Foče kojim se traži nastavak izvršnog postupka u pogledu zaplene i prodaje pokretnih stvari i nepokretnosti, dok se izvršni postupak u pogledu zaplene sredstava na transakcionom računu „Alumine“ ne nastavlja, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije u „Alumini“.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Milorad Motika je istakao da na osnovu ovog dokumenta više neće biti blokade računa, te pozvao poslovne partnere da budu sigurni u poslovanju sa „Aluminom“.

On je rekao da je „Alumina“, uprkos svim nedaćama i problemima koje je imala u posljednja dva mjeseca, uspjela proširiti plasman svojih proizvoda na nova tržišta u Japanu i Brazilu, pored, kako je rekao, ranije osvojenih tržišta u zemljama Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Afrike, Azije i Kine.

„Sve isporuke koje smo imali po ugovorima u proteklom periodu su izvršene u potpunosti“, istakao je Motika i objasnio da je bilo ogromnih teškoća usljed blokade računa zbog problema sa poslovnim bankama, ali i da je došlo do usporenja proizvodnje, koja bi, kako je rekao, ovih dana trebala da dostigne nivo koji je bio u martu ove godine.

On se zahvalio radnicima „Alumine“ na strpljenju i požrtvovanju, te pozvao ih da uživaju u plodovima svog rada.

„Sada je „Alumina“ jedna od najrespektabilnih firmi u ovom dijelu, tako da ne mogu da shvatim da ima pojedinaca koji žele da uruše ovaj sistem“, naglasio je Motika.

Motika je rekao da će rukovodstvo i radnici kompanije nastaviti dalje sa razvijanjem proizvodnog programa fabrike.

On je najavio da će tokom naredne sedmice u potpuni rad krenuti i nova fabrika za proizvodnju precipitiranih hidrata.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ pozvao je sve organe, prije svega tužilaštvo i sudstvo Republike Srpske, da rade svoj posao onako kako treba da bi se, kako je rekao, „ovaj posao priveo čim prije kraju“.

Advokat „Alumine“ Vladimir Milošević obrazložio je pravni značaj današnjeg dokumenta koji je Osnovni sud u Zvorniku dostavio „Alumini“, te istakao da očekuje da Osnovni sud u Zvorniku u kratkom roku ovo i formalizuje kroz donošenje rješenja o obustavi izvršenja putem zaplene novčanih sredstava na transakcionim računima „Alumine“.

„Očekujem da Osnovni sud u Zvorniku hitno postupi po prigovoru koji je „Alumina“ podnijela prije dva mjeseca, te da obustavi ovaj izvršni postupak u cijelosti, naročito imajući u vidu argumente koji se odnose na zabranu blokade računa, te nemogućnost „Pavgorda“ da učestvuje u ovom izvršnom postupku, kao i činjenicu da glavni dug ne postoji“, rekao je Milošević na današnjoj konferenciji za medije u „Alumini“.

Što se tiče namjere „Pavgorda“ da naplaćuje dug putem prodaje pokretnih stvari, kao i nepokretnosti „Alumine“, Milošević smatra da je neozbiljno razmatrati prodaju nepokretnosti u slučaju kada postoji samo ugovor o zalozi na pokretnim stvarima, kao i na činjenicu da Sud ne može dopustiti ovo izvršenje prije nego što odluči o prigovoru „Alumine“.

Milošević je uvjeren u pozitivan ishod ovog izvršnog postupka u korist „Alumine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se